Položeni venci na grob i spomenik Miki Antiću

Povodom godišnjice rođenja Miroslava Mike Antića, danas su položeni venci na grob Mike Antića na Gradskom groblju, a zatim i na bistu pesnika u Dunavskom parku.
"I ovim činom skrećemo pažnju na velikog pisca koji je svojim delima zadužio naš grad. Veoma je važno da slavimo njegovo ime i da mlade generacije upoznamo sa njegovim širokim i raznolikim opusom. Miroslav Antić je bio multimedijalni umetnik, književnik, slikar, novinar i filmski stvaralac. Jedan je od najznačajnijih Novosađana koji su doprineli da Novi Sad bude nadaleko poznat kao grad kulture", izjavio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.
 
 Zajedno sa delegacijom Grada, vence na bistu Miroslava Antića položili su učenik Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Luka Stanković i učenica OŠ "Đura Daničić" Jovana Kecman. Venac su položili i učenici privatne OŠ "Mika Antić" Doroteja Versajko i Sergej Zeljković koji su, kao i učenici OŠ "Miroslav Antić" iz Futoga, Ana Andrić i Ana Milenković recitovali stihove Mikinih pesama.
 
Venci su položeni u okviru manifestacije "Antićevi dani", koja je otvorena 12. marta i održava se na više lokacija u Novom Sadu. 
  • Mika

    14.03.2018 13:38
    Iskreno, da je u stanju da ustane iz groba, pljunuo bi vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti