Vučićeva čestitka Merkel 1Foto: EPA-EFE/MARKUS HEINE/ Arhiva

Predsednik Srbije Alksandar Vučić čestitao je Angeli Merkel, izbor za kancelara izrazivši „najbolje želje da i dalje odlučno vodite Vašu zemlju čvrsto utemeljenim putem uspeha, na dobrobit svih njenih građana“, stoji u saopštenju Vučićevog kabineta.

U čestitiki se još kaže:

„Uveren sam da ćete svojom marljivošću i posvećenošću, ali i jasnom vizijom i jakom voljom, doći do mudrih rešenja za beskompromisno suočavanje Evropske unije sa postojećim izazovima, kao što ste, pokrenuvši „Berlinski proces“, našli način za jačanje saradnje na Zapadnom Balkanu i, time, stabilnosti regiona.

Srbija je iskren i pouzdan prijatelj i partner Nemačke i možete se osloniti na naše svesrdno zalaganje u ostvarivanju zajedničkih planova i projekata. Veoma sam zahvalan što imam čast da sarađujem sa Vama, jer su Vaši saveti, kao nekog ko tako dugo i uspešno vodi najsnažniju evropsku zemlju, više nego dragoceni.

Dozvolite mi da izrazim nadu da ćete nam ponovo ukazati poverenje i posetiti Srbiju i u novom kancelarskom mandatu“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari