Capital.ba

Gugl će zabraniti oglašavanje o kriptovalutama

14.03.2018. / 12:15

NJUJORK, IT gigant Gugl zabraniće oglašavanje sadržaja koji su u vezi sa kriptovalutama i to, kako najavljuje kompanija, od juna ove godine. Neće biti dozvoljeno reklamiranje takvih proizvoda uključujući i ICO (inicijalna ponuda novčića), digitalne novčanike ili savjete za trgovanje preko nekih platformi.

Sličan potez najavio je i Fejsbuk ranije ove godine. Ova društvena mreža je saopštila da će zabraniti sve oglase za bitkoin i druge kriptovalute kako bi zaustavili reklamiranje i promovisanje nečega što se često povezuje sa prevarama.

Kompanija Gugl ažurira politiku reklamiranja vezanih za finansijske usluge kako bi zabranila bilo kakvo oglašavanje sadržaja vezanih za kripto- valute, izjavio je direktor oglašavanja Skot Spenser.

To znači da čak ni kompanije sa legitimnim ponudama kripto valuta neće moći da prikazuju oglase putem bilo kog Gugl proizvoda za oglase.

“Nemamo kristalnu kuglu da vidimo kuda će ići kripot-valute, ali smo videli dovoljno štete ili potencijalne štete i to je oblast kojoj želimo da pristupimo izuzetno oprezno”, rekao je Skot. B92

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!