Stolica pred Kup: Staro fudbalsko pravilo glasi...

Trener fudbalera Vojvodine Ilija Stolica rekao je da njegova ekipa nije potcenila Kup Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

10:51

Stolica pred Kup: Staro fudbalsko pravilo glasi...
Starsportphoto

Stolica je dodao da tim u utakmicu protiv Mladosti ulazi sa željom da izbori plasman u polfuinale i tako nastavi put ka trofeju.

"Ne znam da li je Kup generalno potcenjen, ali za nas nije sigurno. Smatram da ukoliko osvajanjem nekog takmičenja stičete pravo da izađete u Evropu, to takmičenje nijednog trenutka ne sme da bude potcenjeno. Svaki trofej je velika stvar i nije nimalo lako doći do njega. Meni je Kup uvek bio interesantan i zanimljiv i na njega gledam kao na veliku šansu za nas da izađemo u Evropu, odnosno da se radujemo još jednom trofeju", rekao je Stolica, a preneo je klupski sajt.

Vojvodina će na stadionu "Karađorđe" dočekati Mladost u četvrtfinalu Kupa Srbije.

"Staro fudbalsko pravilo glasi da nije jednostavno odigrati dve utakmice sa istim protivnikom u razmaku od samo tri dana. Međutim, imamo svoj cilj i ideju i smatram da smo upravo na ovoj poslednjoj utakmici pokazali kako treba to da sprovodimo na terenu. Kup je specifično takmičenje, uvek je neizvesno i ja se unapred radujem sutrašnjem meču. Orni smo, iako je period za oporavak bio kratak, ali naravno, kako je nama, tako je i igračima Mladosti", rekao je Stolica i pozvao navijače da dođu u što većem broju.

S obzirom na to da su se Vojvodina i Mladost već igrali pre dva dana, teško je očekivati da će bilo koji od dvojice trenera uspeti da taktički iznenadi svog kolegu.

"Iznenađenja su moguća u određenoj meri, ali ono što je specifično u ovom slučaju jeste sam Kup kao takmičenje. Igra se po principu eliminacije, tako da su u samom takmičenju moguća iznenađenja u svakom kontekstu. Što se tiče samih ekipa, mislim da jedni druge odlično poznajemo, kao i ideju i način igre. Mladost je iskusan tim, koji će sigurno znati da odgovori na nepovoljan rezultat po njih u nedelju, ali isto tako, ne sumnjam ni u to da će moji momci sa pravim stavom ući u sutrašnji meč i, verujem, voditi nas do pobede", dodao je trener novosadskih crveno-belih.

Stolica je dodao da će biti rotacija u timu u odnosu na meč u Lučanima kada je Vojvodina pobedila s 3:0.

"To je nešto što praktikujemo, pa smo tako i na prethodnoj utakmici rotirali trojicu igrača. Biće sigurno rotacija u sastavu i za sutrašnji meč, ali kad se utakmice igraju u ovako kratkom vremenskom razmaku, uvek volim da sačekam do poslednjeg trenutka sa odlukom, kako bih što bolje znao koliko je ko uspeo da se oporavi. U svakom slučaju, to je nešto što je normalno i kod nas je uvek prisutno u praksi", zaključio je Stolica.

Utakmica četvrtfinala Kupa Srbije između Vojvodine i Mladosti igraće se sutra od 17.00 u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: