Humanitarni tiket u podne: Srđan Vasiljević tipuje za Udruženje obolelih od multiplog mijeloma Srbije

Vreme čitanja: 7min | sre. 14.03.18. | 10:50

Selektor Angole veruje da će Barselona voditi na poluvremenu, a dobiti na kraju meča!

Današnji 643. po redu plemeniti kladilac u jednoj od MOZZARTOVIH društveno odgovornih akcija je Srđan Vasiljević. Krenuli smo sa Srđanom u  svet plemenitog klađenja nešto ranije, da bi zainteresovani za utakmicu Kupa Srbije između Javora i Partizana mogli da vide kako je selektor Angole procenio odnos snaga današnjih rivala. Poznavaoci prilika sećaju se da je, između ostalog, uspešno nosio dres Crvene zvezde, čačanskog Borca, a da je kao trener radio Smederevu, Čukaričkom, BSK Borči, Javoru. Bio je zadužen za mlađe selekcije crveno – belih, a radio je takođe i kao prvi asistent Radovanu Ćurčiću u A reprezentaciji Srbije. Danas zadužio MOZZART kladilački dres s kvotom 12,62, tipujući za "Udruženje obolelih od multiplog mijeloma Srbije". Vratićemo se tipovanju odmah nakon par crtica iz prebogate karijere našeg plemenitog gosta.

Priča o Srđanovoj trenerskoj karijeri tek dobija pravi zaplet…

Izabrane vesti

Beogradski decembar 2017, srpski trio i koferi u rukama, s kartama u jednom smeru čekiranim na Luandu… Motiv Srđana Vasiljevića, sada već šefa struke nacionalnog tima Angole, Saše Nikolića i Miroslava Maksimovića beše fudbalski, a zalogaj ni malo naivan! Trebalo je “samo preuzeti” nacionalni tim Angole, i to nakon buma koji je sa Ugandom napravio Milutin Sredojević! Tražio se uspeh, u jednačini sa 11 nepoznatih!
“Tačno tako, ali nismo krenuli grlom u angolske jagode. Dobro smo se spremili, naravno bavili skautingom i znali da će nam na trenerskom voleju biti jedan Bastos, centralni bek Lacija, Đalma Santos koji igra sa Aleksandrom Prijovićem u PAOK-u, Žoakim Adao iz Hartsa, Ari Oatel, koji je igrač Sportinga iz Lisabona, mislim trenutno na pozajmici u Rio Aveu, i da ne licitiram… Imena, nisu uopšte tako nepoznata, a trebalo je izvršiti i trijažu u nacionalnom prvenstvu Angole”,  kaže  šef stručnog štaba afričke države, Srđan Vasiljević, nekadašnji prvi čovek omladinske škole Crvene zvezde, koji već sada može da se pohvali da je nepunih mesec dana nakon preuzimanja vruće stolice, uspeo da dođe do četvrt finala Kupa afričkih nacija.

Prvi čovek nacionalne selekcije Angole zamenio je na klupi Brazilca, Beta Bjanija, a njegovo zapažanje i prvi utisci najblaže rečeno u prvi mah deluju neverovatno. Srđan Vasiljević jednostavno za Mozzart Sport kaže: ”Oni su po temperamentu afrički Srbi”…

Srđan Vasiljević je i idealna ličnost za kladilačku analizu prilika u Angoli, koja bi uskoro mogla da se nađe u MOZZART ponudi. 
Ima, tu svašta, jer su im jake ekipe. Ne mislim samo na Primeiro de Avgusto i Petrol, nego i na Progreso, i Inter iz Luande, kao i na Kabul Skorp. Svi ovi klubovi umeju da pobeđuju, tako da nije greška verovati u njihove pobede, ali to ume i da omane. Neverovatno zvuči, ali Primeiro je nedavno izgubio od Akademike, tj. tima koji je novajlija u ligi. Ako u Angoli postoji neki fudbalski zakon, onda mogu da kažem da se on odnosi na čest dolazak 2-3 gola po utakmici. Umeju oni da se raspucaju”, kaže Srđan Vasiljević, kome je analiza tamošnjeg prvenstva bila odličan šlagvort za Mozzartov "Humanitarni tiket". 

ODIGRAJ TIKET SRĐANA VASILJEVIĆA

Evo kako je tipovao Srđan:
Dobrotvorni tiket započinjemo pravom poslasticom za sve ljubitelje fudbala na svetu, BARSELONA – ČELSI. Barsa je imala dosta sreće u Londonu izborivši 1:1. Zbog tog rezultata i blizu sto hiljada navijača na Kamp Nou Katalonci važe za favorite. Međutim, sigurno je da se Čelsi neće predati. Pokazali su oni u protekloj deceniji da umeju da pomrse račune Blaugrani. Bez obzira ko prošao dalje, nema sumnje da će biti viđen fantastičan fudbal. Istorija kaže da su susreti dve ekipe najčešće završavani remijem, 2:6:4.

,,Barsa je favorit, zato igram 1-1, dolazi sigurno“.

Iz evropskog takmičenja selimo se u jedno nacionalno, italijansko, gde će snage odmeriti JUVENTUS i ATALANTA. Stara dama je nakon fantastične utakmice u Ligi šampiona protiv Totenhema dodatno podigla samopouzdanje. To je veoma potrebno klubu iz Torina, jer mu predstoji velika borba da odbrani titulu prvaka u Italiji, jer ga cele sezone Napoli pomno prati i ugrožava. Što se tiče gostujućeg tima, oni se nalaze u dobroj seriji, duže vreme ne znaju za poraz, ali na njihovu nesreću u goste idu najboljoj ekipi u zemlji. Međusobni skor je na strani Juvea, 30:8:2.

,,Ovde je sve jasno, Juve dobija, stavljam 1&2+“.

Iz Italije prelazimo u Francusku, gde će se u okviru Lige1 sastati PSŽ i ANŽE. Sveci sve svoje snage mogu usmeriti na domaće prvenstvo nakon ispadanja iz Lige šampiona. Doduše, tu su stvari prilično jasne, jer imaju velikih 14 bodova prednosti u odnosu na Monako. S druge strane, Anže mora da nastavi borbu, jer još uvek postoji rizik ispadanja u niži rang. Anže ima dva trijumfa I remi, a Parižani su ‘petardom’ispratili Mec.

,,Sada ću probati 2+ prvo poluvreme, mislim da ne grešim“.

Humanitarni tiket nastavljamo utakmicom iz Kupa Srbije, JAVOR – PARTIZAN. Kup može biti lepa prilika izabranicima Miroslava Đukića da barem donekle spasu sezonu, jer je titula u prvenstvu zasigurno izgubljena. Naravno, neće se ni Javor predati, ali ipak treba očekivati pobedu Crno-belih. Javor je poražen od Rada, Partizan je sa 2:0 dobio Čuku. Javor, kako kaže statistika, nije uknjižio ni jedan trijumf nad Partizanom koji je čak osamnaest puta slavio.

,,Partizan pobeđuje, pa ću odigrati 2&2+“.

Dobrotvorni tiket završavamo jednom košarkaškom utakmicom, duelom Evrokupa BAJERN – UNIKS. Ekipa koju vodi Sale Nacionale ima lepu priliku da prođe u polufinale. Trenutni rezultat u seriji je 1-1, ali kako se utakmica igra u Minhenu, treba očekivati pobedu Nemaca u susretu. Naravno, Uniks je ozbiljan tim i sigurno putuje na gostovanje sa željom da priredi iznenađenje. Optimizam ulivaju I četiri pobede iz poslednjih pet utakmica. Skor dva tima je ujednačen.

,,Verujem u naše momke koji igraju za Bajern i selektora pa bez dvoumljenja igram 1“.

Naš plemeniti kladilac je na kraju rekao po neku o svojoj karijeri, odnosno sportskom putu.
“Život, kao i klađenje su igra, u kojoj ne moraš obavezno da pobeđuješ ali moraš da se trudiš, da napreduješ. Mene je točak sudbine u ranoj fazi fudbalskog bitisanja namerio na Zvezdu, Radnički NBG, a zatim na Borac. Treća stanica, odnosno boravak u Čačku bili su presudni. Uspomene na taj klub i grad svuda putuju samnom”, kaže za Mozzart Sport Srđan Vasiljević, koji je kao što reče deo naše prestonice i grada na Moravi poneo sa sobom u Luandu.

Par reči o kompaniji MOZZART...
Kompanija MOZZART se od osnivanja ponaša kao sve društveno odgovorne kompanije. Inače, smo regionalni lideri u svojoj branši. Učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Pre dve godine donirali smo aparate za ispitivanje sluha-takođe za naše najmlađe sugrađane.

Takođe, obnavljamo 100 košarkaških terena u Srbiji u akciji “100 terena za jednu igru”. Stigli smo do 56. terena. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović…potom svečanost pri otvaranju 54. terena uveličali su Predrag Danilović prvi čovek našeg Saveza. U Novom Pazaru teren je poneo ime po velikoj zvezdi Mirsadu Jahoviću. Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije u akciji „Novi dresovi za nove šampione“. Pomažemo naše zlatne vaterpoliste, rukometaše, paraolimpijce... Potom, košarku u Srbiji i regionu. Bili smo naslovni sponzori KLS lige Srbije, članovi sponzorskog pula ABA lige. Doniramo čačanske klubove Borac i Železničar. Pomažemo fondaciju “Podrži život”, subotičku “Kolevku” fondaciju “Budi human”…zaista ima još mnogo ovakvih akcija.

U Humanitarnom tiketu imali smo preko 640 poznatih ličnosti kao goste, humanitarne kladioce, njih 111 kao dobitnike i oni su usmerili, a MOZZART je donirao preko šest miliona dinara na 50 adresa. To su: humanitarne organizacije, udruženja obolelih, bolnice, SOS Dečja sela, sportski klubovi, bolesna deca...

Samo deo poznatih ličnosti koje su se priključile našoj akciji: Uroš Spajić, Zdravko Čolić, Dejan Bodiroga, Dejan Deki Stanković, Žarko Paspalj, Piksi Stojković, Dejan Tomašević, Slobodan Nikić, Živko Gocić, Saša Đorđević, Radomir Antić, Robert Prosinečki, Miro Bilan,  Nikola Rađen, Igor Kokoškov, Ljubiša Tumbaković, Lepa Brena, Boba Živojinović, Dejan Savić, Andrija Milošević, Ana Bekuta, Bora Čorba, Aleksandar Atanasijević, Vojin Ćetković, Voja Brajović, Vlado Šćepanović, Uroš Tripković, Miroslav Ilić, Bajaga, Moca Vukotić, Aleksandar Šoštar, Mile Isaković, Seka Sablić, Stefan Birčević, Bobi Marjanović, Boža Maljković, Marina Maljković, Sloboda Mićalović-Ćetković, Dejan Milojević, Dejan Radonjić, Neša Ilić, Dragan Škrbić, Dragoljub Đuričić, Dušan Kecman, Milan Kalinić, Irfan Mensur, Goran Đorović, Slavoljub Muslin, Zoran Filipović, Ivica Kralj, Jasna Šekarić, Lane Gutović, Lepa Lukić, Marko Simonović, Marinko i Nikola Rokvić, Matija Bećković…

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Srđana Vasiljevića dobitak će biti doniran i za Dom za starija lica ZLATNI LUG, Derventa u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 13:00 2741 SRB K Javor - Partizan kmb 2& 2+ (-) 1,45
Sre 17:00 5007 FRA 1 PSG - Angers 1ug 2+ 1,70
Sre 18:00 1018 ITA 1 Juventus - Atalanta kmb 1&2+ (-) 1,82
Sre 20:45 6408 Barcelona - Chelsea pk 1-1 2,15
Sre 20:30 9094 EVKPF Bayern - Uniks ki 1 1,35
Ukupna kvota13,02
Kladi se

 

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Đurđe MEČANIN/Miloš MILIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaSrđan Vasiljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara