Nove cene - nema više tehničkog za džabe

Kolika će biti cena tehničkih pregleda vozila kada na snagu stupi izmenjeni Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, niko ne zna.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti, P.Ž.

Sreda, 14.03.2018.

08:27

Nove cene - nema više tehničkog za džabe
(Foto: Thinkstock)

Jedno je sigurno - neće više biti besplatnih tehničkih pregleda, pišu Večernje novosti.

"Prema Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, biće propisana minimalna i maksimalna cena", kaže Vladimir Marinković, predsednik Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda (NATEP). - O tome kolike će cene biti odlučiće Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Marinković kaže da je pozitivno to što će se najzad stati na put nesavesnim vlasnicima preduzeća koja obavljaju tehnički pregled "kroz papire" i koja vozače mame besplatnim tehničkim pregledima, jer ih stimulišu visokim provizijama koje im daju osiguravajuća društva.

"Ima čak i slučajeva kada se porukom na "Vajberu" pošalju podaci o vozilu, a registraciona nalepnica vlasniku vozila stigne na kućnu adresu", kaže Marinković. - Sada, uz obavezu fotografisanja i video-snimanja vozila na liniji, i uz minimalnu cenu, neće više biti moguće da se registruje vozilo a da se ne doveze na tehnički pregled.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: