Najnovije vesti
Kultura Vesti
Marojević i Hudolin govore o knjigama "onog drugog"

Marojević i Hudolin govore o knjigama "onog drugog"

Sutra (19) u klubu "Magistrala" u Domu kulture Studentski grad (DKSG) slovenački pisac, Jurij Hudolin, pričaće o knjizi svog srpskog kolege Igora Marojevića "Prave Beograđanke”, dok će Marojević govoriti Hudolinovo delo “Pastorak”.

Jurij Hudolin i Igor Marojević Foto: Promo
Jurij Hudolin i Igor Marojević

- U klubu „Magistrala“ Doma kulture Studentski grad (Bulevar Zorana Đinđića 179, Novi Beograd), 15. marta počev od 19 časova, odigraće se „susret dvojice pisaca koji, gle čuda, žele da govore o delu onog drugog!“. Dotični pisci su Igor Marojević i slovenački autor Jurij Hudolin, što celom događaju pridaje regionalni i međunarodni značaj. Srpski autor će govoriti o romanu „Pastorak“ svog slovenačkog kolege, knjizi čiji je prevod na srpski jezik objavljen 2017. u „Laguninoj“ ediciji „Plavo-belo-crvena“, posvećenoj značajnim savremenim delima objavljenim na prostoru bivše Jugoslavije. Jurij Hudolin će govoriti o Marojevićevom takođe prošlogodišnjem romanu „Prave Beograđanke“ i o svom tekstu napisanom o istom delu, koji će se pojaviti u slovenačkom časopisu „Apokalipsa“ - kaže se u saopštenju organizatora.

Oba autora će, kako se navodi, govoriti i o međusobnoj i međunarodnoj saradnji, kao i o književnoj situaciji u regionu a veći deo promocije provešće u uzajamnom razgovoru. S obzirom na nekoliko njihovih zajedničkih nastupa u Hrvatskoj i Sloveniji i reakcije tamošnje publike, domaća će 15. marta počev od 19h u Domu kulture Studentski grad moći da prati prilično intrigantan književni događaj.

Koordinator dvostruke promocije u klubu Magistrala DKSG-a biće Tamara Mitrović.