(VIDEO) SVETSKI ŠAMPION SA NEMAČKOM ŠOKIRAO PRIZNANJEM: Bilo mi je drago kada su nas Italijani izbacili sa Mundijala 2006.
Foto: AP

(VIDEO) SVETSKI ŠAMPION SA NEMAČKOM ŠOKIRAO PRIZNANJEM: Bilo mi je drago kada su nas Italijani izbacili sa Mundijala 2006.

Fudbal -

Ne voli da igra velike utakmice, jer se teško nosi s pritiskom - izjavio je nemački fudbaler koji je, između ostalog, bio i šampion sveta!

Per Mertezaker već sedam godina igra za Arsenal, a u periodu od 2004. do 2014. dres "pancera" nosio je čak 104 puta. Na Mundijalu u Brazilu je podigao "Zlatnu boginju".

I sada sa 33 godine iskusni defanzivac priznaje da ne voli da igra velike utakmice?!

"Psihički teret je pretežak, shvatite da vas ubija. Nije zabavno kada osećate tako veliki pritisak, a morate da igrate maksimalno, čak i kada ste povređeni. Događalo mi se da me stomak ubija i da mi se povraća pred velike utakmice. Onda bi mi se dešavalo da počnem da se gušim i da mi suze same kreću", priznao je Mertezaker.

Podsećanjem na Svetsko prvenstvo 2006. u Nemačkoj šokirao je celu naciju.

"Laknulo mi je kad smo u polufinalu ispali od Italije. Cela nacija je bila u šoku, a meni je bilo drago", rekao je Per Mertezaker.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Počinje rasplet. Partizan sa odmora najavljuje Evroligu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track