Najnovije vesti
Vesti Politika
(VIDEO) Tadić u suzama na Đinđićevom grobu: Mnogi koji žale njegovu smrt bili su mu neprijatelji za života

(VIDEO) Tadić u suzama na Đinđićevom grobu: Mnogi koji žale njegovu smrt bili su mu neprijatelji za života

Juče se navršilo 15 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića. Poštu Đinđiću juče je odao, između ostalog, i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

boris_tadic_place_vesti_blic_unsafe
boris_tadic_place_vesti_blic_unsafe

Tadić je kroz suze za televiziju N1 rekao da svaki put kada dođe na Đinđićev grob ima "svoj lični razgovor s njim".

"Mi smo istorijski zbunjen narod....I to oplakivanje Zorana nakon smrti je normalno, ali ima u sebi i nekog licemerja. Kohorti ljudi koji su došli da žale njegovu smrt, bili su mu neprijatelji za života. To je svedočanstvo zbunjenosti", rekao je Tadić.

Tadić kazao je danas da ne postoji istraga političke pozadine ubistva bivšeg premijera Srbije i lidera Demokraske stranke (DS) Zorana Djindjića, niti posebno telo koje se time bavi, jer je već vršena policijska i tužilačka istraga svih koji su učestvovali u organizaciji i podstrekivanju tog ubistva.

Tadić je kasnije, na konferenciji za novinare, izjavio da ne postoji istraga političke pozadine ubistva Đinđića.

"Ne postoji istraga političke pozadine ubistva Đinđića i oni koji na njoj insistiraju zavaravaju narod i unose zabunu sa namerom da ovo društvo ne izađe iz konfliktne situacije", kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, svi koji su neposredni izvršioci ubistva Đinđića ili oni koji su iz političkih stranaka učestvovali u organizaciji i podstrekivanju ubistva su bili deo jedne te iste istrage.

"Ako je neki političar ili politička stranka učestvovao u zaveri ili podstrekivanju ubistva Zorana Đinđića, oni su bili predmet istrage koja je dovela do osude, zavaranja i hapšenja", kazao je Tadić i dodao da su predmet istrage bili i Vojislav Koštunica, Vojislav Šešelj i Nebojša Čović.

Tadić je istakao da, ukoliko dođe do novih saznanja da su neki političari učestvovali u tome, da onda treba da se pokrene nova istraga i da se u sudskom postupku dodje do odgovora.

"Postoji samo učešće u ubistvu, zavera pred ubistvo, podstrekivanje i izvršenje ubistva i policija i tužilaštvo vrše istragu za to. To je sva istina i o političkoj pozadini i ubistvu Đinđića", istakao je Tadić.