I GRADSKI FUNKCIONER NA METI: Incident u požarevcu, mladić nasumično pucao na automobile u pokretu

D. NOVKOVIĆ

11. 03. 2018. u 14:51

Policija privela pucača koji je oštetio "škodu" Dragana Kostića

И ГРАДСКИ ФУНКЦИОНЕР НА МЕТИ: Инцидент у пожаревцу, младић насумично пуцао на аутомобиле у покрету

Dragan Kostić bio slučajna meta / Foto: D.N.



MUŠKARAC star 32 godina za koga se sumnja da je pucao u subotu uveče na auto u kojem se nalazio pomoćnik gradonačelnika Požarevca i potpredsednik GO SNS Dragan Kostić, uhapšen je, a pronađen je i vazdušni pištolj koji je koristio preksinoć u Ratarskoj ulici u Požarevcu. Kostić i suvozač su ostali nepovređeni, a na službenoj “škodi fabiji” je puklo vetrobransko staklo.

uhapšeni muškarac je iste noći u Ratarskoj ulici "nišanio" iz vazdušnog pištolja na još dva vozila i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog krivičnih dela ugrožavanja sigurnosti i izazivanja opšte opasnosti, nakon čega će biti priveden nadležnom tušilaštvu.

U Braničevu se brzinom munje pronela vest o incidentu koji je doživeo pomoćnik gradonačelnika. Ispostavilo se da je auto pogođen dok se Kostić vraćao sa svetkovine u Kasidolu gde je od rukovodstva Mesne zajednice preuzeo priznanje i zahvalnicu gradu zbog angažovanja u proslavi seoske manifestacije.

Napad se desio u MZ Burjan, gde se nalazi kuća njegovog druga koga je povezao sa proslave. U Ratarskoj ulici začuli su prasak, nalik na pucanj petarde, od čega je puklo staklo na kolima - saznali smo iz izvora bliskog istrazi.

Posle pucnja, Kostić je zaustavio auto, a potom nazvao policiju, koja je obavila uviđaj. O motivu napada se diskutovalo u celom gradu.

Komentar smo pokušali da dobijemo i od samog Kostića, ali je on sve vreme bio nedostupan.


BIVŠI DIREKTOR

DRAGAN Kostić, po struci ekonomista, oženjen, bez dece, ranije je radio u pošti, a bio je i član Gradskog veća za komunalnu infrastrukturu i mesne zajednice. U decembru 2016. godine postavljen je za direktora kostolačkog “Autrotransporta”. Pošto se oko načina poslovanja nije slagao sa predstavnicima Skupštine preduzeća, prošlog avgusta podneo je ostavku i ubrzo postao pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu i investicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije