Vulin u Srebrenici (FOTO) 1

Za Srbiju nema većeg interesa nego da mir, sigurnost i stabilnost na ovim prostorima budu sačuvani, učinićemo sve da se to i desi, izjavio danas je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, na svečanoj sednici povodom Dana opštine Srebrenica, gde je boravio na poziv načelnika Mladena Grujičića.

Vulin je žiteljima Srebrenice poželeo više od svega prijatelje kakvi su im predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srbija, prenosi ministarstvo odbrane Srbije.

Država Srbija od ono malo što ima odvaja za vas i vašu decu, za vrtić i decu za čije prezime ne pita, samo joj je bitno da se čuju detinji smeh i plač, rekao je Vulin.

On je dodao da ne može da ne „podseti Srebrenicu“ da se pre dve godine ovde „desio pokušaj ubistva Vučića napominjući da želi istinu o tom događaju“.

Vulin je rekao da koristi priliku da izrazi svoje duboko poštovanje za bol svake majke Srebrenice, ali i da zatraži da se takvo poštovanje i duboko razumevanje pokaže i za bol svake srpske majke u Bratuncu ili Podrinju.

Na svečanoj sednici skupštine Srebrenice predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku je uručena plaketa sa zlatnim grbom. To, najviše srebreničko priznanje, dodeljeno mu je za izuzetan doprinos razvoju opštine.

Dodik je izjavio da plaketu ne doživljava kao pobedu ni nad kim, već kao potvrdu za pregoran rad.

Ovo je specifično mesto zbog tragedije koja se desila ali je i mesto koje daje šansu da se pomirimo, a da se bol ne deli nego da odgovaraju svi oni koji su odgovorni za bilo koji zločin, a da se bol poštuje i uvažava, rekao je Dodik.

Bošnjačke partije su bojkotovale Svečanu sednicu Skupštine opštine Srebrenica koja je održana povodom 11. marta Dana Srebrenice. Tokom današnjeg tradicionalnog mirnog okupljanja u centru Tuzle, predstavnice Udruženja građana ˝Žene Srebrenice˝ osudile su dodelu nagrade ”Zlatna plaketa” Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari