Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Srinivasa Ramanujan - Film Muškarci koji moze žene

Srinivasa Ramanujan princ brojeva

Najromantičnija zabeležena priča u novijoj istoriji matematike - život i delo Srinivasa Ramanujana.

Naručite knjigu u uživajte u matematici. LINK.

Filmovi po romanima Stiga Lašona

Trilogija "Milenijum" pisca Stiga Larsona objavljena je posle njegove smrti 2004. godine, a trenutno se snima i holivudska adaptacija prvog dela knjige. Švedska verzija filmova "Muškarci koji mrze žene" (poznata i kao "Devojka sa tetovažom zmaja"), "Devojčica koja se igrala vatrom" i "Kula od karata" biće od 20. maja na repertoaru bioskopa "Kolosej". Prva knjiga prati porodicu u Švedskoj, njihove međusobne odnose, serijska ubistva i razne misterije. "Devojka sa tetovažom zmaja" je društveno neprilagođena hakerka koja će im pomoći da reše ubistvo staro 40 godina. LINK.

Komplet knjiga možete kupiti po super ceni 1950.00 dinara. LINK

Hari Poter na crnoj listi

NjUJORK - Udruženja američkih biblioteka objavilo je listu knjiga za koje smatra da ih treba zabraniti, a na prvom mestu su dela britanske književnice Džoan Ketrin Rouling, autorke sage o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru, koja u poslednjih 10 godina doživljava ogroman uspeh u svetu. LINK.

Kupite Polukrvnog princa po ceni od 1070,00 dinara dok ga ne zabrane. LINK.

Merlin Monro - pesme i tekstovi

NjUJORK - Knjiga pesama, misli i drugih malo poznatih tekstova čuvene glumice Merilin Monro biće objavljena ove jeseni, saopštila je američka izdavačka kuća Farar, Staus & Žiru. Knjiga naslovljena "Fragmenti" pojaviće se u knjižarama u oktobru, prenosi agencija AP.
Knjiga će sadržati pesme, fotografije i glumičina razmišljanja o Arturu Mileru, njenom trećem mužu, i drugim muškarcima u njenom životu, kao i o književnosti sa referencama, između ostalih, na Semjuela Beketa i Džemsa Džojsa, izjavio je izdavač Kortni Hodel.

Merilin Monro je volela da piše i za to je koristila sve što bi joj palo pod ruku, od svezaka do hotelskih blokčića. Najstariji tekstovi potiču iz 1943. godine kada je još bila tinejdžerka, a poslednji su nastali pred sam kraj njenog života. LINK.

Jedan od filmova koje morate da vidite je i "Neki to vole vruće", komedija iz 1959. godine, u kom je maestralno igrala i Merlin Monro, pored Toni Kertisa, Džeka Lemona. 

Kupite knjigu i vidite šta ste propustili. LINK

Vedrana Rudan - Kako da vas spasi humor

Ako se čovjek druži sa nervoznim i napetim ljudima, i sam će postati takav. Kad se čovjek okruži sretnim ljudima, i sam će postati takav. Neurolog Richard Restak misli da se treba čim manje družiti s mojom majkom - napisala je u knjizi „Dabogda te majka rodila” (V.B.Z.) Vedrana Rudan, poznata hrvatska spisateljica, gost Beograda, koja u razgovoru za „Blic” govori o svojoj najnovijoj knjizi, majčinstvu kao tabuu, autobiografskim momentima… LINK.

Naručite i vidite kako vi stojite sa svojim mamama. LINK

Knjige vratiti u knjižare

Moramo da pokrenemo permanentnu borbu protiv svih vidova piraterije i zaštitimo sve oblike autorskih prava, sprovedemo kontrolu fotokopiranih knjiga, naplate PDV-a i izdavanja fiskalnih računa prilikom prodaje knjiga - kaže predsednik UO Saveza izdavača Srbije Zoran Kolundžija, uz najavu da je u toku izrada pravila po kojima će izdavači praviti mesečne liste sa popisom knjižara koje su nekorektne u poslovanju. Kolundžija naročito naglašava da prodaju knjiga što pre treba vratiti u knjižare, te da država stavi pod kontrolu prodaju knjiga u kioscima i na ulici. LINK.

Polica koja stoji na jednoj "nozi". LINK.

Na kraju - iChocolates za one koji vole knjige

i kada otpakujete:

Link.

Prijatno.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272