Lajović u drugom kolu Indijan Velsa, čeka ga Čung

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.03.18. | 09:35

Srpski as bolji od Lacka u dva seta. Noćas igraju Troicki, Đere i Nina Stojanović

Prvi od pet srpskih tenisera koji se bore u glavnom žrebu jednog od najprestižnijih turnira na svetu, Indijan Velsa, Dušan Lajović uspešno je započeo misiji u Koačela dolini.

As iz Stare Pazove je očekivano slavio protiv nezgodnog Slovaka Lukasa Lacka i to u dva seta po 6:4. Naredni protivnik našem Dejvis kup reprezentativcu je možda i najtalentovaniji mladi teniser na turu, Hjeon Čung. Momak koji je savladao, istina povređenog i pod bolovima Novaka Đokvića u osmini finala Australijan opena i potom se probio među četiri najbolja. Koreanac je trenutno 26. na ATP listi, ali po kvalitetu pripada samom vrhu i ako bude raspoložen teško da Lajović ima šanse u svom prvom odmeravanju sa ovim oponentom.

Izabrane vesti

Noćas se za igru u Indijan Velsu (tvrda podloga, 7.972.532 $) spremaju još dva srpska tenisera. Viktor Troicki ukršta rekete sa Martonom Fučovičem. Mađar je izgubio u jedinom dosadašnjem odmeravaju njih dvojice, ali je sada opasniji pre svega zbog loše forme asa sa Dorćola. A Laslo Đere ima šansu da se naše u drugom kolu ako pobedi domaćeg igrača Toma Smiceka, koji je trenutno 36 mesta na ATP listi ispod njega.

Pošto nemamo predstavnicu u singlu, noćas nas u "ženskom delu" turnira u dublu sa Belgijankom Kirsten Flipkens predstavlja Nina Stojanović koje će izaći na megdan slovenačko/španskoj kobinaciji Andreja Klepac - Marija Hoze Martinez Sančez.

foto: Action Images


tagovi

Dušan LajovićLaslo ĐereViktor TroickiNina StojanovićATPWTAIndijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara