Bambi: Ono što je normalno u svetu, kod nas - nije

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.03.18. | 12:36

„Svi su bili kivni na nas, ali ekipa igra dobro, stvara šanse, nekad lopta neće u mrežu“, kaže vezista Partizana

Pobedio je i Partizan. I igrao je bolje. Faktografski, 3:1 protiv Rada, uz utisak da je partija bila onakva kakvu su navijači (nije ih bilo u sredu na stadionu zbog kazne FSS), čelnici, članovi stručnog štaba i igrači očekivali ranije.

A tek iz šestog pokušaja ovog proleća spojili su dopadljivu igru i koristan rezultat (3:1). I to protiv pretposlednjeg tima na tabeli Superlige.
Prvenstveno je bitno što smo pobedili. Za kratko vreme smo se od heroja pretvorili u, blago rečeno, neznalice. Svi su bili kivni na nas. U svakoj ekipi dođe period kad ne polazi za nogom. Tako je i nama došao period. Moramo da se izvučemo, budemo jaki i zajedno. Čini mi se da igramo isto kao i jesenas, nekad imamo malo više sreće, nekada ne. Jednostavno, moramo dalje“, komentarisao je posle susreta sa Građevinarima Zoran Tošić, autor vodećeg gola iz slobodnog udarca.

Izabrane vesti

Popularni Bambi je, opšta je ocena, mogao i morao bolje u revanšu u Plzenju, na gostovanju Lučanimna, protiv Zemuna ili u Nišu, da zajedno sa Markom Jankovićem i Sejdubom Sumom bude nosilac igre Partizana. Na pomenutim utakmicama crno-beli su bili neubedljivi u polju, stvorili su malo šansi, da bi juče prva dvojica (Gvinejac bio na klupi) stvorili saigračima bar pet, šest izglednih situacija pred Nemanjom Stevanovićem.
Mogli smo da postignemo više golova, ali i ovo je dovoljno za buđenje. Nadam se da smo ostavili municije za naredne utakmice i da ćemo izaći iz krize, normalne za svaku ekipu. Tako je i Partizan došao u nju. Nadam se da smo ovom pobedom izašli iz nje“.

Aktuelni prvak je na minus 14 u odnosu na lidera a tabeli, četiri kola pre kraja osnovnog dela prvenstva. Ogromna razlika je posledica, pre svega, kikseva na domaćem terenu, a pre pobede nad Radom slavili su samo jednom iz sedam pokušaja na domaćem terenu.
„Naša liga je takva da se sve svelo na Partizan i Zvezdu, koja igra odlično, pobeđuje svaku utakmicu i onda je svaki naš slabiji rezultat vidljiv, uočljiv. U nekim ligama je normalno da pojedina ekipa ne pobedi kod kuće, veže dva, tri poraza. To ovde nije normalno“.

Prva naredna prilika da ekipa Partizana pokaže da li je raskrstila sa krizom igre jeste u nedelju od 15.00 na gostovanju Čukaričkom. Tošić je uveren u bolje dane.
Ekipa igra dobro, stvara šanse, nekad lopta neće da uđe u mrežu, kao na onom terenu u Nišu, pa primimo gol iz jedne šanse. Po takvom terenu ne znam šta više možemo da napravimo... Samo rad, rad i rad i biće sve u redu“, ističe „sedmica“ crno-belih.

FOTO: Star sport


tagovi

Zoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara