Vesti

0

Brnabić: Srbija i Gruzija prijateljske zemlje

Autor: AP

Izvor: Beta

Brnabić: Srbija i Gruzija prijateljske zemlje

Izvor: Foto: Beta / Slobodan Miljevic

Džanelidze, koji je i potpredsednik gruzijske Vlade, ocenio je da su potencijali ekonomske saradnje Srbije i Gruzije nedovoljno iskorišćeni, s obzirom da su dve države potpisale Sporazum o ekonomsko-trgovinskoj saradnji, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je rekla da je princip uzajamnog poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta važan momenat u bilateralnim odnosima i zahvalila Gruziji na principijelnom stavu nepriznavanja nezavisnosti Kosova, navodi se u saopštenju.

Dodala je da potpisivanje sporazuma o reformi javne uprave, koji se odnosi na stvaranje efikasnije i transparentnije administracije, predstavlja značajan korak u unapređenju saradnje u toj oblasti.

Šef gruzijske diplomatije je naveo da je održavanje Biznis foruma u Gruziji dobra prilika za međusobne kontakte srpskih i gruzijskih privrednika i planiranje budućih zajedničkih projekata, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, on je pozvao Brnabić da učestvuje na samitu "Open government partnership", u julu ove godine u Tbilisiju, na kojem će učestvovati predstavnici iz više od 70 zemalja, uključujući premijera Gruzije Giorgija Kvirikašvilija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR