Murinjo od besa do ekstaze: Ne mogu sve da vam kažem, bilo bi mnogo „biiip“

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.03.18. | 09:42

„Drugi gol treba da se pokazuje u fudbalskim školama kao primer kako vrhunski igrači primaju glupe golove"

Prvi put u karijeri, Žoze Murinjo je u Premijer ligi pobedio neki meč u kojem je gubio 0:2. Evrogolom Nemanje Matića u 91. minutu, Murinjov tim je zaokružio veliki preokret u drugom poluvremenu protiv Kristal Palasa i napunio se samopouzdanjem pred okršaje sa Liverpulom i Seviljom.

Portugalac je bio prilično dobro raspoložen posle preokreta na Selhurst Parku...
„Ne smem da vam kažem ni polovinu stvari koje sam im rekao na poluvremenu. Ako vam kažem, biće mnogo onog 'biiip' na televizijama. Bilo je nekih teških reči na poluvremenu koje su se odnosile na ponašanje mojih igrača na terenu i intenzitet kojim su igrali. Ipak, vratiti se sa 0:2 u gostima protiv tima koji se bori za opstanak je fenomenalan osećaj. Ovo je veličanstven preokret, ali ne smemo da zaboravimo greške koje smo pravili. Prvi gol koji smo primili je jako loš... Počeli smo loše, nismo pritiskali ni loptu, ni protivnika i dali smo im dosta prostora“, rekao je Murinjo posle meča.

Izabrane vesti

O taktičkim promenama koje je napravio...
„Aleksis je prvo igrao levo, a onda u drugom poluvremenu iza Lukakua. Rašford je otišao na levu stranu i raširio im odbranu izvlačenjem desnog beka čime nam je otvorio prostor. Kockali smo se „dva na dva“ pozadi i Matićem kao protekcijom ispred njim dvojice. Lingrad im je kao „lažni“ desni bek napravio mnogo problema, a Mata je ulazio unutra“.

Murinjo je posebno ljut zbog drugog primljenog gola...
„U drugmo poluvremenu smo svi očekivali da se vratimo, a onda smo primili još jedan gol. Taj gol je dobar primer da ga pokazujete deci po fudbalskim školama. Pokazuje kako vrhunski igrači primaju glupe golove“.

Ipak, ne propušta priliku da pohvali svoje izabranike zbog konačnog uspeha.
„Sve posle toga je bilo fantastično. Ponašanje, intenzitet, kvalitet, dinamika, rizik... Prezadovoljan sam karakterom koji su momci pokazali. Pokazali su veru. Napravili smo neke izmene, igrači su prihvatili rizik, a na kraju smo imali i sreće. Spasao nas je i De Hea nakon šuta Bentekea“.

Murinjo je odao prizanje i protivnicima...
„Potrebno vam je i sreće da biste pobedili ovakav meč. Hodžson je imao fantastičmnu taktiku za ovaj meč sa direktnim fudbalom i kontranapadima. Uglavnom su pobednici ti koji zaslužuju čestitke, ali sada ih zaslužuje i  Roj Hodžson“.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara