Mladić ne može da beži

S. J. M.

01. 03. 2018. u 08:03

Odbrana srpskog generala odgovorila Mehanizmu u Hagu

Младић не може да бежи

Foto AP

BESMISLENE su tvrdnje tužilaštva da Ratka Mladića ne treba pustiti da se leči u Srbiji, jer će pobeći. Njegovo zdravstveno stanje je takvo da ne može nigde da beži. Ovo su naveli branioci u sredu u odgovoru Mehanizmu u Hagu na protivljenje tužilaštva da mu se omogući privremeno puštanje na slobodu radi bolničkog lečenja.

- Osporavaju garanciju Srbije i uzimaju za primer neizručivanje radikala Vjerice Radete i Jove Ostojića, međutim, to je potpuno drugačiji slučaj - kaže branilac Dan Ivetić. - Za njihovo hapšenje nema zakonskog osnova u Srbiji, a Mladićevo lečenje i vraćanje u Hag po zahtevu suda sasvim je u skladu sa srpskim zakonom o saradnji sa Haškim tribunalom.

PROČITAJTE I: Mladiću ne daju Nelino penkalo

Branioci su odgovorili i na pitanje tužilaštva zašto Mladić ne može da se leči u Holandiji:

- Neke bolesti koje je trebalo lečiti pre šest godina, leče tek sad. Negiraju da ima bolesti koje su mu utvrdili srpski lekari, pa kako onda da ga leče tamo...?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dragan Pik-lon

01.03.2018. 11:29

Tome doprinosi i drzava Srbija.Jer nece da isporuci ova dva radikala kojima je zaprecena kazna od nekoliko meseci.Dok Mladicu prete sa Genocidom bez dokaza.Nasa Vlada misli da ce ovakvom opstrukcijom da zastiti Srbiju od optuzbi u gradjansko-verskim ratovima u Hrvatskoj i BiH-ni.Sto je po mom misljenju uskogrudo misljenje.Jer Genocidom ce osuditi ceo srpski Narod.Dace krila sahovnicarima(modernim-neonacistima) i Babinim mudzahedinima da nas kinje u buducnosti.Dok svet zaboravi Kraisnike!!!