Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.02.2018.
08:25 >> 18:40h
Vestionline, Tanjug A

Raste broj žrtava: U Lesteru poginulo pet ljudi, petoro u bolnici

Policija u Lesteru saopštila je danas da je u eksploziji u tom gradu pet osoba poginulo, a da je još pet zadržano u bolnici od kojih je jedna zadobila ozbiljne povrede, prenosi Sky News.

Tanjug/AP
Sumnja se da u ruševinama i dalje ima zarobljenih: Akcija spasavanja u Lesteru i dalje traje

Tokom noći spasilački timovi pronašli su četiri tela u dvospratnoj zgradi koja se usred eksplozije srušila, a još jedno telo je pronađeno u toku popodneva. Pretpostavlja se da ima još zarobljenih u ruševinama zbog čega se operacija pretrage i spašavanje nastavljaju.

Kako se navodi  za sada nije poznat uzrok nesreće, a nema ni dokaza da je eksplozija povezana sa terorizmom.

Trenutak kada se eksplozija dogodila zabeležila je ČTV, a policija je navela da su okolne zgrade i prodavnice odmah bile evakuisane, a građani su bili smešteni u policijsku stanicu i obližnju crkvu u kojoj je otvoren privremeni prihvatni centar.

- Znamo da su eksplozija i požar izazvali zabrinutost građana i vlasnika prodavnica u tom kvartu i želimo da zahvalimo građanima na podršci i strpljenju - naveli su u policiji.

Tanjug/AP
 

Prema rečima portparola vatrogasne službe u Lesteru, jedna od zgrada koja je stradala u eksploziji bila je dvoetažna sa adaptiranim potkrovljem i samo se srušila.

U saopštenju objavljenom na Tviter nalogu lokalnih policijskih snaga navodi se da će incident biti predmet zajedničke istrage s vatrogasnom službom.

"U ovoj fazi, nema naznaka da je povezan s terorizmom", ističe se u saopštenju. 


Portparol vatrogasne službe u Lesteru kazao je da je na terenu šest vatrogasnih vozila i da se pretražuje teren, prenosi Skaj njus. "Za sada je nepoznato da li ima još povređenih ili zarobljenih osoba", rekao je portparol. 

U pretrazi terena učestvuju i specijalne jedinice sa psima tragačima. Kako je rekao, jedna od zgrada koja je stradala u eksploziji bila je dvoetažna sa adaptiranim potkrovljem i samo se srušila, kao i da se za sada ne zna uzrok eksplozije. 

Tanjug/AP
 

Britanski Skaj njus preneo je da se eksplozija dogodila oko 19 sati po lokalnom vremenu na Hinkli Roudu u Lesteru, kao i da je lokalno stanovništvo izjavilo da je eksplozija bila ogromna. 

Britanska policija eksploziju je nazvala "velikim incidentom" u kome su "u potpunosti izgoreli jedan mini market i kuća", preneo je Rojters. 

Slike o incidentu pojavile su se i na društvenim mrežama, na kojima se vidi ogroman plamen.




POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online