Ponovo odloženo suđenje Lazareviću za odavanje podataka Darku Šariću

Suđenje nekadašnjem šefu kabineta Ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i ostalim optuženima za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi optuženog Darka Šarića danas u Specijalnom sudu u Beogradu ponovo je odloženo, ovog puta za 19. april, zbog izostanka zaštićenog svedoka Mileta Jerkovića.
I prethodno suđenje krajem prošle godine bilo je odloženo zbog Jerkovićevog izostanka, a sada je sud obavešten da nije mogao da mu se uruči poziv, jer je na lečenju u inostranstvu.
 
Sud je odlučio da suđenje odloži za april i pokuša da uredno pozove Jerkovića, koji inače ima policijsku zaštitu.
 
Pored Lazarevića, u ovom postupku zbog krivičnog dela odavanje službene tajne optuženi su advokat iz Novog Sada Radovan Štrbac, policajac Boris Gara, kao i Rodoljub Radulović zvani Miša Banana koji je u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu.
 
Oni se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.
 
U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.
 
To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.
 
Šariću je u toku ponovljeno suđenje povodom optužbi za krijumčarenje kokaina, kao i suđenje za pranje para i falsifikovanje dokumenata.
  • Goran NS

    26.02.2018 20:02
    ZASTARICE kao i sve sto se tiče SPSa i SNSa i kamarile ... nada li se zaista neko da će njima biti makar pokrenut postupak?
  • VladaN

    26.02.2018 19:31
    Jerkovic?
    Privesti ga, oduzeti mu zastitu, oduzeti mu imovinu,smestiti u izolaciju. A ako se leči ima zatvorsku bolnicu. Dokle ce taj nepismebi olos da se bankari o našem trosku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija