PET NA PET - Savo Pavićević: Fudbal igrao, pa trener i voćar postao

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.02.18. | 08:50

Voleo je Savo brazilskog Ronalda, ali svoje voće, Spartak i Zvezdu ne želi u srcu da razdvaja

Savo Pavićević je srpski i crnogorski fudbaler koji je nastupao za Spartak iz Subotice, a sad je član stručnog štaba Golubova. Bio je član reprezentacije Crne Gore. Juče, u plemenitoj akciji kompanije Mozzart, „Humanitarni tiket u podne“, tipovao je Savo Pavićević. Inače, fudbalom je počeo da se bavi u svom rodnom Lovćencu i to u FK Njegoš. Kada je napunio 19 godina, zaigrao je u Hajduku iz Kule i tamo proveo punih osam godina. Potom su usledili jednogodišnji ugovori sa AIK-om iz Bačke Topole, Tekstilcem iz Itesa, da bi 2002. ponovo obukao dres FK Njegoš. Kraće vreme je nastupao za FK Vojvodina, a potom po jednu sezonu provodi u nemačkom Energi Kotbusu i Grčkoj Kavali.

Nakon Kavale, prešao je u Makabi Tel Aviv, zatim je igrao u postavi Omonije, pa u izraelskom Hapoel Tel Avivu, zatim kiparskom Anortozisu. U sezoni 2012/14  nastupao je za Crvenu zvezdu, a od leta 2016. godine član je tima subotičkog Spartaka. Bio je član reprezentacije Crne Gore, a trofeji koje je osvojio su Superkup Kipra 2012. koji je osvojila Omonija za koju je igrao i dva puta osvojeno Prvenstvo Srbije u dresu crveno belih.

Izabrane vesti

Uz fudbal, gde je paralelno igrao u Crvenoj zvezdi i sticao trenersku licencu, Pavićević je počeo da se bavi i voćarstvom. Nedaleko od obala Palićkoj i Ludaškog jezera, na šest hektara zemljišta podigao je zasade dunje, viljamovke i kajsije, koje uzgaja po savetima stručnjaka iz oblasti voćarstva. Trenutno je član stručnog štaba subotičkih Golubova, a evo kako je Savo odgovorio na MOZZARTOVIH pet pitanja.

1.Da li ste kao dečak trenirali još neki sport i koji?
“Igrao sam basket, ali i trenirao rukomet do neke petnaeste godine. Paralelno i fudbal i moji treneri su uticali da totalno pređem na najbitniju sporednu stvar na svetu. Mislim da nisam pogrešio što sam život posvetio fudbalu”.

2. Ko vam je bio sportski uzor?
“Uvek sam želeo da budem svoj. Nisam imao idole, ali sam voleo da gledam Brazilca Ronalda. Uvek sam gledao utakmice klubova za koje je igrao od PSV-a, Reala, barse, Milana, Intera…Bio je fudbalski mađioničar”.

3. Koji klub nosite u srcu?
“To je sigurno Crvena zvezda. Moj san se ispunio kad sam parafirao ugovor sa Beograđanima. Inače, od klubova iz Evrope, volim i navijam za Liverpul”.

4. Da li pamtite neki sportski događaj i rado ga se sećate?
“Svaki derbi koji sam odigrao sa Partizanom. Bilo ih je pet, šest. Takođe, u reprezentaciji Crne Gore igrao sam baraž sa Češkom za plasman na Euro. Volim da se prisetim kad sam kao dečak bio proglašavan za najboljeg igrača škole”.

5. Vaš životni i sportski moto?
“Dobro se dobrim vraća. Sportista mora biti profesionalac, talenat je manji deo, veći je trud i rad. Evo, pored fudbala bavim se voćarstvom. Imam zasad viljamovke, dunje i kajsije na šest hektara. Planiram da prerađujem voće u kvalitetnu rakiju. Uz pomoć supruge i dece sve je mnogo jednostavnije postići”.

Bonus pitanje. Šta u Mozzartu odigrati na meč iz Bundeslige, MAJNC – VOLFZBURG. Međusobni skor je 7:12:12, a sva četiri poslednja okršaja okončana su bez pobednika. Domaći su ušli u crvenu zonu ipak dobili su Hertu u gostima. Bajern je uzeo bodove Volfsburgu. Na poslednjih pet okršaja palo je od nula do dva gola.
„Verujem da će biti više pogodaka, tri plus“.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:30 3005 NEM 1 Mainz - Wolfsburg ug 3+ 2,05
Ukupna kvota2,05

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: S. PAVIĆEVIĆ, priv. arhiva / MN Press


tagovi

pet na petSavo PavićevićSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara