Ponedeljak, 19.02.2018.

22:49

Generalna sekretarka Skupštine: Neću podneti ostavku

Generalna sekretarka Skupštine Srbije Svetislava Bulajić kazala je da je Agencija za borbu protiv korupcije donela pogrešne zaključke.

Izvor: Beta

Generalna sekretarka Skupštine: Neću podneti ostavku
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Bulajićeva ističe da nije bila u sukobu interesa da će sačekati da je smene, a da neće podneti ostavku.

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je nedavno Skupštini da smeni svoju generalnu sekretarku Svetislavu Bulajić jer je, po nalazima Agencije, bila u sukobu interesa i to nije prijavila.

"Ja apsolutno smatram da zakon ni u jednom obliku nisam prekršila, zbog čega sam 25. januara preko punomoćnika i pokrenula tužbu pred Upravnim sudom", kazala je Bulajić u intervjuu za N1.

Upitana o zaključku Agencije da je samu sebe upućivala na službene puteve u Istanbul, Edinburg, Varšavu i Kijev, Bulajić je kazala da ta putovanja nisu bila privatna, i da su ih finansirali partneri, što Skupštinu nije koštalo.

"Što se tiče prekovremenog rada, ja sam za to vreme zaista radila. Moja putovanja, moj prekovremeni rad, sve je to vezano za moj rad u Skupštini", kazala je Bulajić.

Komentarišući to što joj je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković tokom jedne sednice rekla: "Izlazi napolje, još jednom me dovedeš u zabludu... izlazi napolje i donesi mi podatke", Bulajić je kazala da nikoga nije dovela u zabludu i da je otišla da donese podatke koji su već bili tu.

"Moj je posao da budem nema i ja sam ostala nema. Ponosna sam što sam se ponela profesionalno i sa odmerenošću", rekla je ona.

Govoreći o najavi iz kabineta predsednice Skupštine da će njeno smenjivanje biti na dnevnom redu prve naredne sednice, Bulajić je rekla da o tome ne zna ništa.

"Ja svakako tražim poništavanje rešenja Agencije. Na meni je da radim, a na većini da me smeni ako hoće", rekla je Bulajić i dodala da o podnošenju ostavke ne razmišlja jer to za nju ne bi bio moralni čin i da sebe mora da odbrani od neosnovanih napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

18 h

Podeli: