Orban: Soroša zaustaviti svim zakonskim sredstvima

Tanjug

18. 02. 2018. u 18:33

Premijer Mađarske Viktor Orban poručio je danas da neće stajati mirno dok ima onih koji sprovode planove milijardera Džordža Soroša, aludirajući na navodni Sorošev plan da "uvozi" migrante u Evropu

Орбан: Сороша зауставити свим законским средствима

Džordž Soroša Foto Tanjug / AP

Premijer Mađarske Viktor Orban poručio je danas da neće stajati mirno dok ima onih koji sprovode planove milijardera Džordža Soroša, aludirajući na navodni Sorošev plan da "uvozi" migrante u Evropu.

"Ukoliko je potrebno, koristićemo sve jače i jače zakonsko 'oružje' da se izborimo s tim planom", rekao je Orban u govoru u kojem je ocenio rad svoje vlade, a prenosi MTI.

Kako je rekao u govoru u Budimpešti, prvi korak u tome je "zaustaviti Soroša".

On je takođe rekao da će svako ko je "preokupiran" migracijama i migrantima morati da se prijavi za "nacionalnu bezbednosnu licencu" kako bi mogao da sprovodi svoje aktivnosti.

Orban je poručio i da će sve nevladine organizacije morati da budu transparentne po pitanju svojih finansija, a da će one koje to ne urade biti zabranjene, bez obzira na to koliko su moćne ili bogate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Gen52

18.02.2018. 23:17

I Vlada Republike Srbije treba da se ugleda na severnog suseda i da preispita rad svih nevladinih organizacija a pre svega njihovo finansiranje. Ako ima i žute banke od Soroša, odmah je zabraniti i proterati iz zemlje.

Mikiboy

18.02.2018. 23:41

Svim zakonskim sretstvima,kaze.I nezakonskim posto Soros nepostuje nikakav zakon.

Stari Pipak

18.02.2018. 23:49

Najgore je sto je Soros samo jedan veci pipak velike globalne hobotnice...a glavu je tesko pronaci!