Spisak Španije za kvalifikacije: Opet bez evroligaša

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.18. | 16:35

Dosta nepoznatih lica široj košarkaškoj javnosti i tek poneki igrač iz stare garde

Da li je Španija ili neko drugi? Kada na spisku nema superzvezda iz NBA i Evrolige, Crvena furija izgleda gotovo neprepoznatljivo. Tek poneka lica uveravaju da se zaista radi o najdominantnijoj reprezentaciji u 21. veku. 

Selektor Serđo Skariolo i ovog puta imao je problema da sastavi listu respektabilnih igrača za predstojeće utakmice sa Belorusijom i Crnom Gorom. Na spisku od 16 kandidata uglavnom su igrači koji su izneli i prvi reprezentativni "prozor" u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine u Kini, tu je i novajlija Havijer Bejran, kao i povratnik u nacionalni tim Pablo Agilar. Obojica su zbog povreda bili sprečeni da zaigraju za nacionalni tim novembru. Još dva nova imena su iskusni plejmejker Tenerifa Rodrigo San Migel i nekadašnja mlada nada Španije, sada prvotimac Estudijantesa Dario Brizuela.
„Ova lista je rezultat kontinuiteta i koherencije sa grupom igrača u koje verujemo i rada koji je počeo pre skoro godinu dana, uz već oproban recept u prvom reprezentativnom prozoru. Zbog toga sam odlučio da zadržim mahom identičan sastav, jer imam potpuno samopouzdanje u ove igrače pred drugi reprezentativni prozor. Verujem da je iskustvo iz prvog reprezentativnog prozora učinilo da budemo još jači“, rekao je Skariolo.

Izabrane vesti

U odnosu na prvobitni sastav iz novembra otpali su Serđi Garsija i Oriol Pauli zbog povreda. 

Španija igra u Minsku narednog petka protiv Belorusije, a onda i protiv Crne Gore u Saragosi tri dana kasnije.

Kompletan sastav čine:

Pablo Agilar, Viktor Arteaga, Žonatan Bareiro, Havijer Bejran, Dario Brizuela, Kvino Kolom, Haime Fernandez, Ćabi Lopez Arostegi, Načo Ljovet, Albert Oliver, Ćavi Rabaseda, Sebas Sajz, Rodrigo San Migel, Fran Vaskez, Edgar Visedo, Serđi Vidal.

(FOTO: Via Twitter)


tagovi

košarkaška reprezentacija ŠpanijeMundobasket 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara