U ovoj godini radovi u pojedinim novosadskim školama

Iz gradske kase ove godine biće izdvojeno 164,7 miliona dinara za investicione radove u novosadskim osnovnim školama.
U ovoj godini radovi u pojedinim novosadskim školama
Foto: 021.rs

U školama neće biti većih radova, nego će se raditi pretežno manje popravke i rekonstrukcije. Jedini veći radovi se očekuju u OŠ "Vuk Karadžić" gde će za 25 miliona dinara biti nadograđen objekat, kao i u OŠ "Duško Radović" gde će se menjati azbestni krov, ugraditi toplotna pumpa i rekonstruisati elektro-mreža za oko 44,2 miliona dinara.

Značajnija sredstva biće uložena u toplovodne instalacije u OŠ "Nikola Tesla" i to 17 miliona dinara i još 13,5 miliona dinara za uređenje dvorišta OŠ "Petefi Šandor". Ostatak novca od nekoliko miliona dinara biće uložen u sređivanje stolarije, rekonstrukciju toaleta i slične radove u OŠ "Miloš Crnjanski" (šest miliona), OŠ "Ivan Gundulić" (5,3 miliona), OŠ "Veljko Vlahović" (1,4 miliona), OŠ "Đorđe Natošević" (8,5 miliona) i OŠ "Vasa Stajić" (5,5 miliona).

Iz gradske kase 16 miliona dinara biće upotrebljeno za tehničku dokumentaciju i usluge stručnog nadzora za radove po osnovnim školama.

Što se tiče troškova tzv. "administrativne opreme", biće izdvojeno 1,8 miliona dinara za kupovinu parne pećnice za OŠ "Svetozar Marković Toza" i milion i po dinara za escajg za školsku kuhinju, mašine za pranje sudova i sličnu opremu u OŠ "Kosta Trifković".

Grad će ove godine uložiti novac u informatičko opremanje, pa će tako 17 osnovnih škola dobiti po 600.000 dinara za kupovinu kompjutera. To znači da će svaka škola, ako se pogledaju aktuelne cene, moći ove godine da kupi 15 kompjutera niže vrednosti, što bi trebalo da bude dovoljno za jedan kabinet.

Takođe, OŠ "Dušan Radović" i OŠ "Đorđe Natošević" dobiće po četiri miliona dinara kako bi kupile video nadzor.

  • diplomac

    15.02.2018 23:22
    Bitno je ko je direktor a ne k
    Direktor mora biti blizak vlasti, da se slize sa onima koji daju pare i da iste deli sa njmde Sto se ljudi pravite budale!
  • Roditelj

    15.02.2018 14:07
    Milion i po dinara za escajg za školsku kuhinju, mašinu za pranje sudova i sličnu opremu za Kostinu školu.
    Po četiri miliona dinara dobiće škole Dušan Radović i Djordje Natošević za kupovinu video nadzora i tako dalje
    Neverovatno.
    Kostina škola renovirana je od temelja do krova temeljno više puta u prethodnim godinama na primer.
    U Ekonomskoj školi Svetozar Miletić u centru grada, rupe na vratima toaleta, sve u raspadu.
    Budimo objektivni i realni.
  • Ekonomska škola

    15.02.2018 13:03
    Svetozar Miletić
    Molimo ekipu novinara iz 021 da obidje školu i uveri se da je renoviranje baš ove škole prioritet i za grad i za pokrajinu, zbog 2.000 dece koja je pohadjaju,
    Napravite fotografije toaleta, hodnika, učionica, drvenarije, školskih stolica, klupa i inventara da se i javnost uveri da je renoviranje te škole prioritet grada Novog Sada.
    U školu nije uloženo više od pola veka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti