Range Rover Sport osvojio 999 stepenika

Iako bi SUV trebalo da predstavlja klasu automobila koji s lakoćom vladaju teškim terenima, u stvarnosti retko koji je potpuno upotrebljiv van asfalta i grada.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2018.

19:15

Range Rover Sport osvojio 999 stepenika
Foto: Range Rover

Međutim, otkad postoji Range Rover je oduvek bio sinonim za osvajanje neprohodnih terena i taj epitet je zadržao i do današnjeg dana.

Britanski gigant je pokazao mogućnosti svog hibridnog Range Rover Sport PHEV na mestu koje je naizgled nedostupno za bilo koje vozilo.

Range Rover Sport uspeo se uz čuvenih 999 stepenika do Nebeskih vrata na Tjananmen planini u Kini koji su pod nagibom od 45 stepeni, a nakon što je prethodno savladao 99 zahtevnih krivina na 11 kilometara dugačkom Zmajevom putu.

Vozilom je upravljao bivši šampion 24 časa Le Mana, Ho-pin Tung, Jaguarov vozač Formule E.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: