(VIDEO) ODJEKIVALA JE CELA SALA, TOPILA SU SE I NAJTVRĐA SRCA: Lečić izašao pred publiku i zamolio ih da u čast Glogovca urade ovo!
Foto: Beta/Branislav Božić, Nemanja Pančić

SVAKA ČAST

(VIDEO) ODJEKIVALA JE CELA SALA, TOPILA SU SE I NAJTVRĐA SRCA: Lečić izašao pred publiku i zamolio ih da u čast Glogovca urade ovo!

Društvo -

U "Zvezdara teatru" sinoć je odigrana predstava "Korešpodencija", na čijem kraju se Branislav Lečić obratio publici i zatražio im da urade nešto za prerano preminulog Nebojšu Glogovca. Na ovaj gest retko ko je ostao imun.

Naime, kada je sa kolegama izašao na scenu kako bi se poklonio publici, Branislav je odlučio da im se obrati.

"Poštovani, u ime cele ekipe pozorišta i u ime celog glumačkog plemena, da ga tako nazovem, voleo bih da vam saopštim ali vi već znate da je danas sahranjen naš kolega Nebojša Glogovac. Mi smo večeras igrali za njega. Voleo bih da zajedno napravimo jedan gest koji bi verovatno on uspeo negde u svojim dubokim umetničkim snovima da čuje, pa makar mrtav. Aplauz, vaš i naš", rekao je on a onda je cela sala ustala na noge i aplaudirala Nebojši Glogovcu i svim njegovim ulogama.

Ovaj aplauz odjekivao je "Zvezdara teatrom", a sigurno će svaku pomenu Nebojšinog imena i u budućnosti pratiti aplauz.

Podsetimo, posle teške i kratke borbe sa rakom pluća, Nebojša je preminuo u 49. godini. Njegov odlazak ostavio je veliku prazninu na domaćoj sceni ali i celom društvu.

Komemoracija u njegovu čast održana je juče u "Jugoslovenskom dramskom pozorištu", a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

(Kurir.rs, Foto: ALeksandar Jovanović, Nemanja Pančić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track