KRAJ: Zvezda - CSKA 0:0

Novosti online

13. 02. 2018. u 17:30

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su odličan meč protiv CSKA i remizirali bez golova (0:0) u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope

КРАЈ: Звезда - ЦСКА 0:0

Nemanja Radonjić šutira na gol CSKA foto: N.Paraušić

Fudbaleri Crvene zvezde i moskovskog CSKA odigrali su nerešeno 0:0 u Beogradu u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.

Pred 35.642 gledalaca na stadionu Rajko Mitić viđena je izjednačena i velika borba, CSKA je imao više loptu u posedu, pretio preko Vitinja i Ahmeda Muse, ali su crveno-beli imali dve najbolje prilike koje je odbranio golman Igor Akinfejev.

Kapiten "armejaca" maestralno je skinuo dva zicera, prvo Nemanji Radonjiću u 35, a onda i Demijenu Le Taleka u 49. minutu i spasao poraza CSKA.

Tim Vladana Milojevića na prvom meču u "evropskom proleću" posle 27 godina u Beogradu, hrabro se suprostavio iskusnijoj i skupljoj ekipi, dobar deo utakmice bio i bolji, ali je na kraju morao da se zadovolji remijem bez golova koji im ostavlja realne šanse za prolaz.

Odluka će pasti sledeće srede kada je na programu revanš u Moskvi.

PRVO POLUVREME

Zvezda je ušla oslabljena u meč protiv CSKA. Ričmond Boaći se ne nalazi ni na klupi, ipak fudbaler iz Gane nije uspeo da zaleči povredu do početka meča. Crveno-beli na startu meča kontrolišu loptu, ali nema uzbuđenja. Oba tima su oprezno ušla u meč, pa se više vodi računa o sopsttvenim mrežama nego li protivničkim.

Deset minuta se čekalo na prvu šansu i udarac na gol. I prvi su zapretili gosti, Vitinjo je odlično izbacio Le Taleka i iz odlične situacije šutirao pravo u golmana Borjana. Nekoliko sekundi kasnije i Musa je pokušao da zapreti domaćim igračima. Rusi počinju da deluju sve opasnije, a Zvezda odgovara preko Pešića. Vicešampion Srbije je izveo i prvi korner, ali ništa ozbiljno nisu napravili u šesnaestercu CSKA.

Na drugoj strani velika greška Borjana, koju na sreću ne koristi Musa. Golman Zvezde je izleteou prazno, ali na sreću bilo je skroz iskosa, pa Musa nije mogao da šutira, a centaršut mu je presečen. Ruku na srce ne uživamo u preterano lepom fudbalu, početak je sezone igrači su umorni od pripremnog perioda, a još i loše vreme u Beogradu je uticalo da gledamo skroman fudbal.

Odličan potez Bena u 19. mintu prošao je kroz odbranu CSKA, a onda je Berezucki morao da ga obori i zaradi žuti karton. Zvezda je imala slobodan udarac sa 18 metara i Ben je šutirao dobro, ali lopta je otišla preko prečke. Minut kasnije CSKA opet ima i najbolju šansu na meču. Džagoev je prošao po levoj strani, ali na sreću domaćih nije dobro centrirao iako je imao dvojicu igrača pred golom Zvezde. Rusi su dobiuli samo korner, posle koga je Zvezda zapretila iz kontranapada, ali Radonjić nije bio precizan.

Posle Berezuckog i Golovin je zaradio javnu opomenu, Rusi igraju znatno oštrije od domaćina. Zvezda se oslanja na kontranapad, ali kada god bi domaći naparvili nešto pred golom CSKA stizao bi odmah odgovor na drugoj strani. Musa je opet u 28. minutu napravio problem odbrani domaćih, ali Golovin loše šutira. Serija kornera za "armejce", koji sve ozbiljnije napadaju.

Golovin konstanto rizikuje da dobije drugi žuti karton, odnosno crveni. Ben u ofsajdu, a CSKA nastavlja sa kontrolom lopte. Najbolja prilika na meču u 35. minutu imala je Zvezda. Kiks odbrane gostiju i brzonogi Radonjić je sam istrčao pred golmana Akinfejeva, ali loše šutirao pravo u čuvara mreže gostiju sa nekih desetak metara.

Zvezda i te kako može da žali za propuštenom šansom. CSKA nastavlja sa posedom, ali nisu sada toliko opasni kao sredinom prvog poluvremena. Mirno i bez šansi do kraja odlaska na odmor, kao da su oba tima zadovoljna sa 0:0:

DRUGO POLUVREME

Drugo poluvreme je počelo bakljadom, pa se ništa ne vidi šta se dešava na terenu. Zvezda prva ima korner u nastavku meča, a posle toga još jedan. U ovom trenutku Ben izvodi korner, a onda strašna šansa Le Taleka u 49. minutu. Francuz je odlično reagovao na jedan centaršut i uputio udarac prema golu gostiju, ali Akinfejev još jednom pokazuje zbog čega je jedan od najboljih evropskih golmana.

Minut kasnije Golovin šutira, ali brani Borjan. Zvezda sve opasnija posle kornera, koje izvodi Bem. Pojačanje iz Olimpijakosa za sada igra odlično, ali prava je štta što domaći nemaju prednost, čini se da je Zvezda imala bolje šanse od rivala, koji više napada.

Vitinjo pokušava u 59. minutu iz slobodnog udarca, ali pravo u golmana Borjana. Još jedna šansa za Zvezdu, odličan centaršut Stojkovića, ali Ben šutira malo pored gola, a uz to Rodić je bio još u boljoj poziciji, ali domaći večeras nemaju sreće. CSKA ima više loptu u posedu, ali domaći imaju bolje šanse.

Opet je Zvezda mogla biti kažnjena posle jednog kontranapada, imali su Rusi tri na jedan ali velika greška Muse i samo korner za CSKA. Igra se nešto mirnije, oba tima pokušavaju da iz kontranapada ili prekida dođu do prednosti. Za sada i posle 70. minuta igre stoji početni rezultat - 0:0.

CSKA sve više vrši pritisak na odbranu Zvezde. Zanimljivo da treneri ništa ne menjaju, a prošlo je 75. minuta. A još jedna ogromna šansa za domaće, opet odličan centaršut Bena, koji je sada pronašao Krstičića, ali za malo je bio neprecizan.

Prvu izmenu obavlja Milojević, koji je poslao Srnića na teren umesto Radonjića. Kako se bliži kraj meča Zvezda sve opasnija, a Moskovljani ne mogu da zaprete Borjanu. Zvezda želi do pogotka, a gosti prvi put menjaju tek u 85. minutu. Kako se bliži kraj meča, opet oba tima više vode računa o vlastitoj mreži, pa rezultat 0:0 sa kojim se završio prvi meč daje nadu za ona tima da mogu u revanšu u osminu finala Lige Evrope.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Rile

13.02.2018. 19:12

Zbog lose organizacije utakmice unosenja pirotehnike na stadion Ruskih navijača, dobice zabranu bez prisustva publike na sledecem mecu. Nikad da se opamete

Tako je kako je

13.02.2018. 19:58

Ona izmena Srnić za Radonjića je glupost na kvadrat i umesto pred kraj da navale ko blesavi oni gledali kako će da prođe što više vremena.

Dragoljub Radosavljević

13.02.2018. 20:07

Ne slažem se sa izveštačem da je Zvezda odigrala dobru utakmicu! Odbrana je bila dosta dobra.Veoma loša tranzicija u igri Zvezde i loš srednji red. Igra Zvezde veoma spora! Sa ovakvom igrom nemamo što tražiti u Moskvi! Igra mora biti mnogo bolja!