Tvrdi da je Kuća cveća njegova: Tito sahranjen u mom dvorištu

Naslednik možda i najbogatijeg Srbina uoči Drugog svetskog rata kaže za O2 da je zdanje u Užičkoj u kome se danas nalazi Kuća cveća njegovo.

Srbija

Izvor: O2

Utorak, 13.02.2018.

18:24

Tvrdi da je Kuća cveća njegova: Tito sahranjen u mom dvorištu
Foto: Screenshot/O2

Međutim, kako kaže, nije mu vraćeno, jer je Zakon nepravedan. U Agenciji za restituciju kažu: Kuća cveća neće biti vraćena.

Umesto i posle Tita...Tito, ova priča počinje sa: i pre Tita...Miloš Savčić.

Pitali smo praunuka šta bi bilo sa kućom cveća da mu se vrati?

"Ja ne znam nije normalno da se ljudi sahranjuju u tuđem dvorištu", kaže Vladimir Lešić, praunuku Miloša Savčića, Udruženje srpska liga.

"Kao i svi ostali mi znamo to je veliki predmet ono što je nerealno to je vraćanje Kuće cveća, to se neće dogoditi to su spekulacije i medijska naklapanja", rekao je direktor Agencije za restituciju, Strahinja Sekulić.

Savčićevog potomka neki iz šale, pitanje koliko neslane, zovu srpski Rokfeler. Vladimir pita ko koči, zašto se imovina ne vraća i poručuje: Zakon o restituciji je diskriminišući.

Inicijativa za ocenu ustavnosti tog zakona već je podneta Ustavnom sudu, trenutno se traži 25 poslanika koji će svojim potpisom inicijativu pretvoriti u predlog i tako ubrzati proces ocene ustavnosti.

"Ono što mi predlažemo jeste neka vrste supstitucije sva ona imovina koja se ne racionalno koristi, i može sumnjivim privatizacijama da završi u ko zna čijim rukama treba da se vrati vlasnicima", rekao je ispred Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

Hoće li i kuća cveća biti predmet obeštećenja? Ne zna se. Priča kaže da je Tito bacio oko na zdanje u Užičkoj još sredinom tridesetih godina prošlog veka, a neki su ga tada čuli da je rekao E ovde ću živeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: