Vesić: Povećan budžet za školski sport 1Foto: Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je danas da grad u poslednje četiri godine puno ulaže u školski sport, kao i da bi trebalo da nastavi sa promocijom rekreativnog bavljenja sportom.

Vesić je podsetio da je budžet za organizaciju školskog sporta povećan sa šest miliona dinara, koliko je iznosio pre četiri godine, na 35 miliona, koliko iznosi danas, navodi se u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

Vesić je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, koja je bila domaćin akcije „Mini mini-sport”, koju sprovode Sekretarijat za sport Beograda i Sportski savez Beograda, rekao da je to povećanje veliko, ali nije dovoljno.

Prema njegovim rečima, na školskim takmičenjima u Beogradu učestvuje oko 25.000 osnovaca.

„Ne bi trebalo da zaboravimo ni činjenicu da smo obnovili školska takmičenja, prvo na nivou škola, potom opština, a onda i centralna gradska takmičenja. Na taj način promovišemo zdrav život i sport među učenicima osnovnih škola“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, program „Mini mini-sport“ je nova akcija u kojoj učestvuju učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola, a kojih će ove godine biti između 8.000 i 10.000 đaka.

Generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Jovan Koprivica zahvalio je Gradu i gradskom menadžeru na podršci.

„Na brojku od 25.000 osnovaca, koji učestvuju u programu školskog sporta, uspeli smo da dodamo još 8.000 do 10.000 učesnika koje smo animirali ovakvim akcijama. Zadovoljni smo početkom i sigurno ćemo sledeće godine pokriti još osnovnih škola“, rekao je Koprivica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari