Muzikon bioskop 16. i 17. februara na Kolarcu 1Foto: Kolarac

Kamerni orkestar Muzikon u okviru koncertne sezone Hypercube organizuje besplatni kratki filmski festival “Muzikon bioskop” – koji će se tokom dva dana održati u galeriji Polet i u holu zadužbine Ilije M. Kolarca.

Posetioci će imati priliku da pogledaju filmove “Mo’ better blues” (16.02./ 17h / galerija Polet), “Round Midnight” (16.02. / 19h / galerija Polet) i dokumentarac o Leonardu Bernstein-u “Larger than life” (17.02. /18:30h / hol Kolarca). Pored projekcija filmova, u subotu će u holu Kolarca biti predstavljena i multimedijalna interaktivna instalacija – Ground piano – igrica namenjena ljubiteljima muzike koji kroz igru mogu da nauče najpoznatije melodije klasične muzike. 

“Muzikon bioskop” će se održavati pred svaki koncert u okviru sezone Hypercube, prikazujući publici filmove koji su tematski vezani za program koncerta. Ovo je jedna od gerilskih akcija orkestra Muzikon, organizovana u cilju promocije klasične muzike, kao i koncerta posvećenom jazz stvaralaštvu, koji će se održati 22. februara na Kolarcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari