Osuđen jedan od silovatelja devojke sa smetnjama u razvoju

Beta

13. 02. 2018. u 14:28

Novopazarac Nuhi B. (30), pravosnažno osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja devojke sa smetnjama u razvoju S. P. (28), uhapšen je i prosleđen na izdržavanje kazne, dok su ostala četvorica osuđenih za isto delo u bekstvu

Осуђен један од силоватеља девојке са сметњама у развоју

Ilustracija
Foto: Thinkstock

Novopazarac Nuhi B. (30), pravosnažno osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja devojke sa smetnjama u razvoju S. P. (28), uhapšen je i prosleđen na izdržavanje kazne, dok su ostala četvorica osuđenih za isto delo i dalje u bekstvu, saznaje radio Sto plus.

"Njega je, po poternici Osnovnog suda u Novom Pazaru, uhapsila Granična policija 9. februara na aerodromu 'Nikola Tesla' u Beogradu i on je upućen na izdržavanje kazne u KPZ u Nišu", kazao je portparol Osnovnog suda Edin Hodžić.

Apelacioni sud u Kragujevcu je Nuhija B. i još četvoricu Novopazaraca, Ediba M. (44), Asmira I. (21), Edisa D. (30) i Hasiba M. (46) osudio na kazne zatvora zbog obljube nad nemoćnim licem, ali su oni pobegli dok je trajalo suđenje.

Kako policija nije mogla da ih locira i privede na izdržavanje kazne, Osnovni sud u Novom Pazaru je tokom januara za njima raspisao poternice.

Pročitajte još - Silovali devojku ometenu u razvoju?

Apelacioni sud je Hasiba M. osudio na sedam godina zatvora, a Ediba M., Asmira I. i Edisa D. na po pet godina. Obljuba nad S. P. se desila 27. septembra 2016. godine, u kući u Hercegovačkoj ulici u Novom Pazaru, čiji je Hasib M. vlasnik.

Osuđeni su devojku namamili na proslavu rođendana, tokom koje su je napili, a potom i napastvovali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije