Najnovije vesti
Vesti Hronika
ZLOČIN NA NOVOM BEOGRADU Advokatu osumnjičenom za ubistvo žene pritvor do tri meseca

ZLOČIN NA NOVOM BEOGRADU Advokatu osumnjičenom za ubistvo žene pritvor do tri meseca

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca beogradskom advokatu D. K. (68), osumnjičenom za ubistvo prijateljice Vladanke Vučeljić (54) u subotu uveče u Ulici Pariske komune na Novom Beogradu.

Hronika ubistvo_100218_RAS foto Petar Dimitrijevic 05-1 Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija
Hronika ubistvo_100218_RAS foto Petar Dimitrijevic 05-1
Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija

Sudija za prethodni postupak doneo je u ponedeljak uveče rešenje kojim je odredio pritvor osumnjičenom zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati istragu uticanjem na predložene svedoke, zbog opravdane bojazni da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina i posledica kričnog dela, koje su dovele do uznemiranja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Vladanka Vučeljić
Foto: Privatna arhiva
Vladanka Vučeljić

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

D.K. se tereti za izvršenje krivičnog dela ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Policija je u saopštenju nakon hapšenja navela da se sumnja kako je D.K. žrtvi prišao sa leđa dok je otključavala ulazna vrata zgrade i u nju ispalio više projektila iz pištolja.

Prema pisanju medija, D.K. se pre ubistva raspravljao sa Vučeljićevom ispred zgrade u kojoj žižvi u Ulici Pariske komune.

Kada je ušla u ulaz, pucao joj je u grudi i ruku, preneli su mediji.