Читај ми!

Počinje evropsko proleće: Zvezda čeka CSKA iz Moskve

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju večeras CSKA iz Moskve u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope i na taj način počinje dugo čekano "evropsko proleće". Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 18 sati, uz direktan prenos na našem Prvom programu i putem lajv striminga na sajtu RTS-a.

Prvi put posle skoro 27 godina, odnosno posle istorijskog duela u polufinalu Kupa šampiona protiv Bajerna, 24. marta 1991. godine, Zvezda će na svom stadionu dočekati evropskog rivala, s obzirom na to da im u proleće 1992. godine zbog sankcija to nije bilo dozvoljeno.

Zvezda je jesenas ispisala novu stranicu istorije fudbala, postala prvi tim koji je iz prvog kola kvalifikacija stigao do eliminacione faze jednog evropskog takmičenja, a sada ima priliku da napravi korak više.

"Došli smo do eliminacione faze na lep način, apsolutno zasluženo, borimo se da uđemo među 16 najboljih ekipa u Ligi Evrope. Ovo je prvo poluvreme, igra se najmanje 180 minuta i u fudbalu je sve moguće. Nisam od trenera koji kalkulišu, imamo plan igre, branićemo se napadom. Sve drugo bi bilo pogrešno", poručio je trener Vladan Milojević u poslednjem obraćanju medijima uoči utakmice.

Zvezdina evropska priča počela je u julu protiv Florijane sa Malte, a potom su redom eliminisani kazahstanski Irtiš, češka Sparta iz Praga i ruski Krasnodar.

U grupnoj fazi, u konkurenciji Arsenala, BATE Borisova i Kelna, crveno-beli su završili kao drugi u grupi i prošli su dalje.

Poslednju zvaničnu evropsku utakmicu u februaru Crvena zvezda je odigrala 1962. godine, dakle pre više od pola veka.

U četvrtfinalu Kupa sajamskih gradova, Crvena zvezda je savladala Espanjol sa 5:0. Dva gola na tom meču postigao je Dragoslav Šekularac, strelci su bili i Milan Galić i Nikola Stipić, uz jedan autogol.

Crveno-beli su u polufinalu tog takmičenja eliminisani od onog drugog, mnogo većeg katalonskog kluba, Barselone. 

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 18 sati, a možete je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i putem lajv striminga na našem portalu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво