"Oborili su nam helikopter, to će se dešavati, u ratu smo"

Pripadnici snaga sirijskih Kurda pod nazivom Jedinice za zaštitu naroda (YPG) oborili su helikopter turske vojske u blizini grada Afrina na severu Sirije.

Izvor: B92

Subota, 10.02.2018.

14:47

EPA-EFE-ETIENNE LAURENT

To je izjavio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Jedan od naših helikoptera je nedavno oboren. Takve stvari će se dešavati, jer mi smo u ratu", rekao je Erdogan u obraćanju članovima svoje Stranke pravde i razvoja (AKP) u Istanbulu, prenosi Rojters.

Erdogan je, međutim, istakao da Turska "možda jeste izgubila helikopter, ali će oni (koji su ga oborili) platiti cenu toga".

U helikopteru turske vojske, poginula su dva vojnika, saopštila je turska vojska, ne precizirajući razlog rušenja letelice.

U saopštenju se navodi da tehničke ekipe ispituju kako se helikopter srušio, prenosi Rojters.

Istovremeno, izvori YPG potvrdili su da je turski helikopter oboren, što je prvi zvanično potvrđen slučaj uništenja jedne turske letelice iznad Sirije tokom dugogodišnjeg građanskog rata u Siriji, navodi britanska agencija.

Ankara je prošlog meseca počela vazdušnu i kopnenu ofanzivu na kurdske borce u pograničnom sirijskom regionu Afrinu, čime je otvorila novi front u sirijskom ratu u kojem učestvuje više strana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: