Ponedeljak, 28.07.2008.

21:46

Udovičić: Prva tri meča odlučujuća

Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Udovičić rekao je da će prva tri meča na OI biti odlučujuća za plasman u Pekingu.

Izvor: Nina Kolundžija

Default images

Reprezentacija Srbije prvi meč u Pekingu igra sa Nemačkom, a potom sa Hrvatskom i SAD. U četvrtom kolu rival Srbije biće Kina, a u poslednjem kolu Italija.

"Mečevi u prva tri kola odrediće našu dalju sudbinu na Olimpijskim igrama. Ako tu ostvarimo dobre rezultate i obezbedimo plasman u četvrtfinale, protiv nezgodnih Italijana moći ćemo da igramo bez pritiska", rekao je Udovičić agenciji Beta.

Udovičić je kazao da na drugi deo priprema u Seul vodi 15 igrača, a da će u Beogradu ostati mladi Marko Avramović.

"Avramović ne ide sa nama, ali to ne znači da nije radio dobro ili da nije deo ove ekipe. U Seulu ćemo odigrati prijateljske mečeve sa Grčkom i Kanadom i tamo ću odlučiti kojih 13 igrača putuje u Peking", izjavio je Udovičić.
waterpoloserbia.org
Selektor Srbije rekao je da ima dilemu da li da u Peking vodi tri centra, ili da pojača konkurenciju na spoljnim pozicijama.

"Još uvek imam tu dilemu, jer je drugačiji sistem takmičenja nego na Evropskom prvenstvu. U Malagi smo igrali svaki dan, a u Pekingu ćemo igrati svaki drugi. Takođe, na EP smo imali probleme sa isključenjima spoljnih igrača, tako da bi bilo dobro da imamo više igrača na tim pozicijama", ocenio je Udovičić.

Udovičić je dodao da će problem svih reprezentacija u Pekingu biti privikavanje na specifične klimatske uslove.

"U Kini su značajno drugačiji vremenski uslovi, a najveći problem je velika vlaga. To bi mogao da bude jedan od važnih faktora na turniru, koji će biti najjače olimpijsko vaterpolo takmičenje u poslednjih 20 godina", zaključio je Udovičić,

Vaterpolo reprezentacija Srbije u petak putuje u Seul, a prvi meč na olimpijskom turniru sa Nemačkom igra 10. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

9 h

Podeli: