KRAJ: Srbija - Kazahstan 1:3

Novosti online

05. 02. 2018. u 17:25

Futsal reprezentacija u četvrtfinalu prvenstva Evrope u Sloveniji poražena je od Kazahstana 3:1

КРАЈ: Србија - Казахстан 1:3

Mladen Kocić foto: www.uefa.com/futsaleuro

Futsal reprezentacija Srbije porazom u četvrtfinalu završila je učešće na prvenstvu Evrope u Sloveniji.

"Orlovi" su odlično parirali favorizovanom Kazahstanu, koji je uz mnogo sreće, uspeo da slavi 3:1 i izbori plasman među najbolje četiri selekcije na Starom kontinentu.


PRVO POLUVREME

Meč je počeo napadom Kazahstana. Srbija je u sastavu Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević.Odličan pokušaj Rajčevića sa distance u 3. minutu, ali je mnogo sreće bilo uz Kazahstance, pošto je lopta pogodila stativu. Posle dve odlične odbrane Aksentijevića, nova velika prilika za Rajčevića u 4. minutu. Srpski reprezentativac je posle akcije iz slobodnog udarca, tri puta odlično šutirao, ali je mreža rivala ostala netaknuta. Prvi pokušaj je odbranio Igita, drugi put je bio izblokiran, a iz trećeg pokušaja je prebacio prečku.

GOOL - Kazahstan vodi od 7. minuta. Žamankulov je zatresao mrežu Srbije, pošto se odlično snašao posle odbijene lopte Aksentijevića i kroz noge srpskom golmanu je postigao prvi gol na meču.

Nije primljeni gol poremetio Srbiju. Odlično i hrabro "orlovi" pariraju favorizovanom rivalu, koji je, zasad, i miljenik sreće, pošto je nekoliko odličnih pokušaja srpskih reprezentativaca završilio pored gola Igite. Rajčević je bio u dobroj prilici u 12. minutu, ali je njegov pokušaj zaustavio golman Kazahstana.

U nekoliko sekundi razmaka u 14. minutu, Kazahstanci su pogodili prečku, a Srbi stativu. Najpre je Daglas Žunior šutirao iskosa sa leve strane preko istrčalog Aksentijevića, da bi već u narednom napadu odličnu akciju "orlova" stativa, posle šuta Rajčevića, sprečila da dođu do izjednačenja.

Na poluvreme se odlazi s minimalnim vođstvo Kazahstana, koji je u završnici prvih 20 minuta preuzeo inicijativu i samo zahvaljujući sjajnom golmanu Aksentijeviću nisu  duplirali prednost.

DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme. Dobro su "orlovi" otvorili nastavak meča. Krenuli su agresivno, dobre pokušaje Kocića i Perića u 22. minutu zaustavio je Igita.

GOOL - U jeku napada Srbije Kazahstan duplira prednost na ulasku u 23. minutu. Kosić je izgubio loptu na centru terena, Daglas Žunior je povukao kontranapad i asistirao Tajnanu, koji je lako pogodio mrežu "orlova".

Nastavljaju srpski reprezentativci sa napadima ka golu rivala. Šutiraju "orlovi" iz svih pozicija, ali borbeni Kazahstanci hrabro ulaze u blokove, a ono malo lopti i što dođe do gola, zaustavlja odlični Igita.

Posle nekoliko odličnih napada Srbije, koji su usledili odmah posle drugog gola Kazahstana, utakmica je ušla u nešto mirniji tok, sa mnogo borbe, ali bez ozbiljnijih prilika pred golovima Aksentijevića i Igite.

GOOOOOOOL - Rajčević je četiri minuta pre kraja postigao gol i dao nadu Srbiji da može do izjednačenja. Srbija je u posldnjih šest minuta ušla sa igračem više u polju, što je dalo rezultat 120 sekundi kasnije, kada je Rajčević primio loptu okrenut leđima golu, odlično se okrenuo i zatresao mrežu Igite.

Ponovo je sreća ogroman zavesnik Kazahstanaca. Kocic je odlično šutirao, Igita je bio savladan, ali je prečka još jednom sačuvala gol Kazahstana.

GOOL - Daglas Žunior je 23 sekunde pre kraja meča stavio tačku na učešće Srbije na EP u Sloveniji. Pokušali su srpski reprezentativci sve, Igita je u dva navrata sprečio sigurne golove "orlova", da bi grešku Kocića u dodavanju, iskoristio Žunior, pogodivši prazan gol Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nenad

05.02.2018. 20:03

Nema im se šta zameriti, izgubili su od boljeg! Podrška za naše! Biće bolje drugi put!