Subota, 03.02.2018.

22:20

U zatvorenim prikolicama pronađeno 300 migranata

Meksičke vlasti saopštile su da su spasle 300 migranata iz centralne Amerike, koji su se prevozili u veoma opasnim uslovima u zatvorenim kamionskim prikolicama.

Izvor: Tanjug

U zatvorenim prikolicama pronađeno 300 migranata
Ilustracija: Thinkstock

Nacionalni institut za imigraciju Meksika saopštio je da su dva kamiona zaustavljena na kontrolnom punktu države Tamaulipas u Meksiku, nedaleko od Teksasa, prenosi AP.

Skeneri na kontrolnom punktu otkrili su da se u prikolicama krilo 198 migranata iz Gvatemale, Hondurasa i Salvadora. U prikolicama nisu imali ventilaciju, kao ni mogućnost da se pomere.

Navodi se da je u petak zabeležen sličan slučaj, kada su meksičke vlasti pronašle 102 migranta u kamionu iz Verakruza, koji su pokazivali znake gušenja i dehidracije.

Među nađenima bilo je i desetine dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: