LUKAS: Pre su ugrožena moja prava, jer mi se ne dozvoljava da kažem ono što mislim! (VIDEO)

NovostiOnline/Pink.rs

30. 01. 2018. u 15:07

O njegovim izjavama na račun gej populacije koje je pre nekoliko dana izneo u emisiji „Ćirilica”, bruji cela Srbija. Da li stvarno misli da prava gej populacije u Srbiji nisu ugrožena i zašto nisu?

 ЛУКАС: Пре су угрожена моја права, јер ми се не дозвољава да кажем оно што мислим! (ВИДЕО)

Pevač Aca Lukas izjavio je za "Novo jutro" da nije bilo govora mržnje u njegovoj izjavi o homoseksualcima i da, u slučaju da bude tužen, njegov jedini i dovoljan dokaz biće snimak emisije u kojoj je sporna izjava izgovorena.

- Pre su ugrožena moja prava, jer mi se ne dozvoljava da kažem ono što mislim. U emisiji sam rekao samo to da njihova prava nisu ugrožena. Imam mnogo prijatelja homoseksualaca, svi oni znaju moje stavove i niko od njih ni ne pomišlja da bude deo gej parade. Ja sam potpuni protivnik izražavanja bilo kakve seksualne orijentacije na ulicama - kaže Lukas.

Seksualna orijenatcija je, kako ističe, privatna stvar.

Govoreći o pravima homoseksualaca, pevač smatra da ona u Srbiji nisu ugrožena.

- Nisu ugroženi kada, recimo, traže posao pa odlaze na intervjue i razgovore, kupuju kuću, pa razgovaraju sa prodavcem. Tom prilikom niko ih ne pita da li su gej ili ne. Nije im zabranjeno da idu ulicom i drže se za ruke, a ako ih tom slučaju neko napadne, biće kažnjen, kao i svaki drugi nasilnik - ističe Lukas.

Govoreći o izjavi: "da je Bog hteo da homoseksualci rađaju decu, dao bi im matericu, a ne g*zicu", Lukas kaže da je tom izjavom izneo svoj stav i da bi tužbom protiv njega zbog iste, bila ugrožena njegova prava.

- Oštro se protivim tome da homoseksualci usvajaju decu, jer gde je onda ljudsko pravo usvojenog deteta kojem niko nije dao mogućnost da izabere da li hoće da živi sa mamom i tatom ili sa tatom i tatom? Od davnina se zna šta je porodica - mama i tata. Zato kategorički stojim iza toga da sam protiv usvajanja dece od strane homoseksualaca - kaže Lukas.

On podvlači da tokom emisije nikoga nije vređao, niti mu je to bila namera, ali je "verovatno bio malo oštriji" kada se govorilo o ovoj temi.

- Sad sve ispada kao da se pravdam, ali ponavljam da imam puno prijatelja homoseksualaca, koji dele moj stav i koji bi, po potrebi, mogli biti i moji svedoci. Nemam ništa protiv bilo koje seksualne orijentacije, sem onih bolesnih, ali zašto paradirati? To su lične stvari. I ko to njih ugrožava? - zapitao je pevač.

U slučaju tužbe, ističe da će otići na saslušanje bez advokata, sa snimkom emisije i svojim gej prijateljima kao svedocima.

- Traže prava, a gde su moja prava? Pre deset godina upucan sam ispred svoje zgrade. Ni dan danas nema pomaka u istrazi. Što se neko nije pobunio i pitao šta se sa tim dešava? Šta ćemo sa tim da radimo? - zapitao je Lukas, dodajući da bi rado pevao na gej žurci i da bi se rado sastao sa predstavnicima gej populacije i porazgovarao o svojoj izjavi koja je toliko aktuelna u proteklim danima.

Ceo snimak gostovanja Ace Lukasa u "Novom jutru" pogledajte u nastavku:




Gostovanje Ace Lukasa u emisiji “Ćirilica”:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Helena

30.01.2018. 15:37

U pravu je Lukas! Koga bre vise zaludjujete sa tim glupostima? Svako bre ima u Srbiji veca prava od obicnog postenog gradjanina!

пиши ћирилицом

30.01.2018. 15:42

Откад је почела да се диже прашина око парада гејева па до данас безуспешно покушаам да сазнам која и како су та права угрожена и ни ни за једно угрожено право не сазнадох.Пе је угрено моје право да мирно живим.

Alen

30.01.2018. 16:15

Zasto je Lukas u pravu? U pravu je zato sto se njemu oduzima pravo na stav. Ne moze tako. Ako LGBT imaju pravo da govore, to se pravo mora dati I Aci Lukasu, pa, ako se nekome ne svidja njegov stav, Booze moj. Gde pise da mora da se svidja?

Горан

30.01.2018. 16:16

Браво Ацо, царе! И само да додам, нису то ГЕЈЕВИ, већ су ХОМОСЕКСУАЛЦИ. Оставите те глупаве речи које долазе са запада.

zoran

30.01.2018. 16:34

aco svaka ti je na mestu naznam kako su ugrozena prava homoseksualaca oni prave tribine skupove niko ih ne ugrozava a na meti kritika je onaj sto kaze da nije u redu da usvajaju decu pa dete je ugrozeno zato sto ono nezna o cemu se radi to je sramota neka svako u 4 zida radi sta hoce ali nemojte decu da usvajaju i da njihov zivot uniste kako ta deca sutra da stvaraju porodicu kad se cuje da zive sa homoseksualcima

Opet Ja

30.01.2018. 16:39

Nisi mi naročito simpatičan ali poštujem tvoj uspjeh i otvorenost.Potpisujem svaku riječ izrečenu na ovu temu; sve je tako kako kažeš,Aco!

Nick

30.01.2018. 16:50

U pravu je jer zarad politicke korektnosti a to je sadasnja politika na zapadu vise nema demokratije. Ne daj ti boze da nesto kazes protiv gay polulacije kako muske tako, zenske, trandzi, migranata, manjina. Sveden si da cutis i trpis, gledas i moras da se smjeskas na sve bez obzira da li ti se svidja ili ne. I na zalost Lukas je u pravu znao sam da ce ga optuziti da je homofob i njegova prava jesu ugrozena. Dakle smjesak na lice i guraj dalje. Nema ti druge.

поштено говорећи

30.01.2018. 19:40

не да немаш право да мислиш , већ мораш да мислиш како ти се каже...терор буразеру, неофашистички...када у теби све вришти да је нешто погрешно и лоше а, ти говориш како је супер...зло и наопако

Утеривач

30.01.2018. 20:59

Релано у Србији су пред законом најугрожениј хетеросексулани мушкарци српске националности пошто изгледа једино за њих не постоји "лекс специјалис" о заштити и правима !!! Значи ли то да је неко већи силеџија ако претуиче "геја" него ако претуче на пример Узбекистанца или Папуанца зато што су то што јесу? Чудно је виђење "демократије и равноправности" када је неко заштићенији од просечног грађанина. Јасно је да се дизањем халабуке траже повластице а не права!!!

Gej Srbenda

30.01.2018. 21:08

Ako neko Aci Lukasu ne bi dao zapravo da ze zeni, da slobodno izrazava ljubav, da se drzi za ruku na ulici sa voljenom osobom, ako ga neko prebija, proganja i ugnjetava samo zato sto je narkoman, to bi onda bila neravnopravnost. Ako si drugaciji, nisi nenormalan. Crkva nas pokusava uniformisati i poturiti pod svoje "moralne" skute tako sto satanizuje sve ono sto nije njima prihvatljivo. Da li zene treba kamenovati zbog seksa pre braka, ili zbog preljube? Treba li ih presretati na ulici, tuci?

Vlada

30.01.2018. 23:25

Apsolutno se slazem sa Acom. Ne bih nista dodao ni oduzeo. Ko im bre ugrozava prava? Ko te pita da li si gej ili nisi? Odes na posao radis i ides kuci i radis sta hoces. Slazem se i za usvajanje dece. Kakava prava iaju deca? Ko njih male i nemocne pita da li se slazu da zive u gej porodici ? Molio bih da se postuje ono sto je priroda izgradila kroz vekove.

BG

31.01.2018. 08:07

@Nick:Jako dobar komentar,u zapadnom poremećenom sistemu vrednosti je to mnogo bitnije nego oduzeti deo nečije suverene teritorije i baciti mu tone radioaktivnog otpada koji je svim svetskim zakonima zabranjen u te svrhe.

Немања

01.02.2018. 13:12

99,999% грађана мисли исто као Аца Лукас на тему хомосексуалаца.