Ustavni sud Crne Gore: Rijaliti može samo posle 23h

Ustavni sud Crne Gore ocenio je da ograničenje slobode emitera, koji rijaliti programske sadržaje mogu emitovati samo posle 23 časa, ima legitiman i opšti interes, objavila je Radiotelevizija Crne Gore (RTCG).
Ustavni sud Crne Gore: Rijaliti može samo posle 23h
Foto: Pixabay
Ustavni sud Crne Gore nije prihvatio inicijativu televizije "Pink M" za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima, saopštila je Agencija za elektronske medije (AEM).
 
Tim rešenjem je utvrđeno da obaveza da se rijaliti programi označavaju sa oznakom "18" i da mogu da se emituju isključivo od 23 do šest sati ne predstavlja cenzuru i da je proporcionalna legitimnom cilju.
 
Agencija je 2016. godine usvojila tu normu u cilju zaštite maloletnika od programskih sadržaja koji mogu ugroziti njihov zdravstveni, moralni, intelektualni, emotivni i socijalni razvoj.
 
"Ustavni sud je ocenio da ograničenje slobode emitera ima legitiman, kvalifikovan i opšti interes, koji je Agencija kao regulator prepoznala, navedena mera je proporcionalna važnosti pitanja zaštite maloletnika i ne ugrožava načelo jednakosti garantovano Ustavom", navodi se u saopštenju.
  • Nebojsa

    26.01.2018 19:57
    Bitno je da nije opsti interes da za zdravstveni, moralni, intelektualni, emotivni i socijalni razvoj maloletnika, umesto televizije, budu odgovorni oni koji su ih pravili.
  • I jos...

    26.01.2018 09:30
    Zabrana
    ...i da ne moze da se “vrati” ono 72 sata unazad jer se onda gubi smisao. Sjajna vest, samo da se prosiri i kod nas.
  • Country of

    26.01.2018 08:38
    Retards
    Doslo mi je da povracam neki dan u busu kada sam cuo razgovor dve klinke o razvoju dogadjaja u Zadrugi zurki.
    Toliko mi je bilo muka da sam izasao na sledecoj stanici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet