BiH

SzP: Niko nije tražio Dodikovo hapšenje

SzP: Niko nije tražio Dodikovo hapšenje
Foto: N.N. | SzP: Niko nije tražio Dodikovo hapšenje

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Zvaničnici Saveza za promjene u institucijama BiH osudili su ponašanje Milorada Dodika, predsjednika RS, nazivajući ga lažovom i optužujući ga da širi govor mržnje, dijeli narod, sije strah i priziva rat, na šta su u SNSD-u odgovorili da se radi o opasnoj i primitivnoj predstavi očajnika suočenih sa sunovratom izdajničke politike koju već godinama vode protiv Republike Srpske.

Sa preskonferencije organizovane u Istočnom Sarajevu, zvaničnici Saveza za promjene takođe su istakli da se stide predsjednika RS jer na loš način predstavlja RS, osuđujući njegovu izjavu da su oni "poturice", dodajući "da je pravne države, da bi odavno bio u zatvoru".

Nakon preskonferencije Saveza za promjene uslijedilo je i saopštenje iz SNSD-a u kojem se, između ostalog, navodi da je "crnilo kojim pokušavaju da posljednjih dana oboje RS neshvatljivo i dugoročno štetno i to ne za predsjednika Milorada Dodika, već za RS, koju SzP navodno brani i to na način da od nje pravi crnu rupu regiona".

U saopštenju takođe navode da javnost nije podijeljena kako oni tvrde, već da odlično razumije šta se dešava u RS, te da se radi o najočiglednijem primjeru govora mržnje i pokušaju da se pobjegne od "sluganske" politike u Sarajevu.

Savez za promjene takođe je na preskonferenciji pozvao vlasti u RS da kažu od koga su iznajmile džip za paradu koja je održana 9. januara, istovremeno dodajući da je on u vlasništvu jednog lica iz Bugojna koje ima kriminalni dosije.

Isto tako pojasnili su i da od vlasti Srbije niko nije tražio hapšenje Dodika, već da je bio samo zahtjev za pravnu pomoć s obzirom na to da je u jednom danu milion i po maraka iz Pavlović banke u Bijeljini Dodiku prebačeno na račun u Srbiji.

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije