Nedimović: Pomoć poljoprivrednicima na Kosmetu od 200 do 300 miliona dinara

Ministarstvo poljoprivrede će, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, pomoći poljoprivrednicima na Kosmetu sumom između 200 i 300 miliona dinara, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
On je za RTS kazao da će specijalni timovi za voćarstvo i poljoprivredu otići u Orahovac i Štrpce da urade procenu kako bi se napravio paket pomoći.
 
Vlada Srbije je, kako je dodao, donela poseban program za poljoprivredu na Kosmetu koji obuhvata nabavku materijala, a zajedno sa Kancelarijom za KiM biće napravljen dodatni paket podrške gde će se njegovo ministarstvo uključiti sa finansijskim sredstvima. Po njegovim rečima, postoje dve vrste podrške Srbima na KiM.
 
"Imamo konkretne zahteve iz prethodnih dana, a timovi će videti koje zahteve možemo da ispunimo s obzirom na regulativu, a imamo i donacije - stočni fond, traktori, mehanizacija, i to je posebna vrsta podrške koja ne ulazi u finansijsku pomoć Ministarstva", kazao je Nedimović.
 
Ocenio je da ljudi na Kosmetu žele da ostanu tamo i da se bave poljoprivredom.
 
"Naš posao je da im pomognemo. Nema pitanja kako ćemo mi taj zadatak da realizujemo, jer ako im ne pomognemo, biće prepušteni sami sebi", kazao je ministar.
 
Naveo je da postoji potreba da se pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji višestruko uveća.
  • @piksu

    25.01.2018 09:02
    Hajde ne budi naivan. kakva crna pomoc, pa sve sto je vezano za Kosovo je jedna dzinovska perionica para, zato ga i "ne damo".
  • Mile zlojeb

    24.01.2018 22:33
    Ako ste pomogli Mitroviću i Pinku nepravedno bi bilo da zapostavite Happy i Peconija. J... š poljoprivredu, dajte bar 5 miliona za novi rijeliti.
  • deus

    24.01.2018 18:16
    Strava
    Pa im li kakih poljoprivrednika po Vojvodini možda bi i njima kakva pomoć trebala...???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.