Velika Britanija formira jedinicu za borbu protiv lažnih vesti

Tanjug

23. 01. 2018. u 22:07

Velika Britanija će formirati jedinicu kojom će pojačati borbu protiv takozvanih "lažnih vesti" i pokušati da spreči širenje kampanja dezinformisanja koje organizuju druge države

Велика Британија формира јединицу за борбу против лажних вести

Foto: Thinkstock

Velika Britanija će formirati jedinicu kojom će pojačati borbu protiv takozvanih "lažnih vesti" i pokušati da spreči širenje kampanja dezinformisanja koje organizuju druge države, saopštio je u utorak portparol premijerke Tereze Mej.

Mej je ranije optužila Rusiju za mešanje u izbore kao i da su njeni državni mediji širili lažne priče i retuširane fotografije u pokušaju da ugroze zapadne institucije, što je Rusija negirala, javio je "Rojters".

Pročitajte još - Fejsbuk poziva na borbu protiv lažnih vesti

Rusija je odbacila tvrdnje da se mešala u strane izbore, uključujući referendum o Bregzitu 2016. godine i predsedničke izbore u Sjedinjenim Državama iste godine.

Portparol Mejove nije naveo dodatne informacije o tome kako će jedinica funkcionisati i gde će joj biti sedište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

maca na vratanca

23.01.2018. 23:53

Borba protiv lažnih vesti je samo izgovor i opravdanje za sveopštu špijunažu na internetu. I eliminisanje svih onih koji iznose stavove koji nisu u skladu sa "jedino ispravnim i podobnim informacijama". Tako se nastoje zaštiti , i omogućiti nesmetan rad moćnim medijima, koji jesu na liniji "jedino ispravnih i podobnih informacija". Internet se okrenuo kao bumerang, tajnim merama se pokušava vratiti prethodno stanje svetskog monopola na informacije...