• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija protiv "Dejtona dva", evo zašto

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Agencije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je Rusija protiv "Dejtona dva" i da veruje da BiH ne bi izdržala takav izazov.

Lavrov je, povodom predloga američkog kongresmena Majka Tarnera da se organizuje "Dejton dva", naglasio da je prvo neophodno saznati šta je on mislio time.

"Nisam čuo o tome. Ali, ako bi tako trebalo da ponovo pišemo /novi/ 'Dejton' - onda smo mi protiv toga. Verujem da Bosna ne bi izdržala takav izazov, jer bismo tako iznova počeli da razbijamo njenu državnost", rekao je šef ruske diplomatije za "Dojče vele".

Amerikanac hoće da miri region, predlaže Dejton 2

On kaže da je na Balkanu potrebna saradnja, kao što je to bilo kada je dogovoren Dejtonski mirovni sporazum (1995), koji je još temelj za BiH.

"Ima još mnogo primera gde smo zajedno s našim zapadnim kolegama i drugim zemljama, uključujući i Tursku, sarađivali kako bismo normalizovali situaciju u tom ili nekom drugom delu Balkana", rekao je Lavrov.

Američki kongresmen i nekadašnji gradonačelnik Dejtona Majk R. Tarner u pismu državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu ukazao je nedavno "na preku potrebu da se Vašington okrene regionu Balkana i preuzme vodeću ulogu u procesu pomirenja".

On je predložio da SAD budu domaćini potpisivanja nove verzije Dejtonskog sporazuma.

"Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali samo putem američkog liderstva mogu da žive zajedno u miru i osiguraju slobodu i jednaka prava svim narodima. Ne smemo da dozvolimo da taj ionako nestabilan region sklizne u nered jer protivnici demokratije jedva čekaju da iskoriste haos", naveo je američki političar.

Komentari 25

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Faruk Gabriel

Bravo Rusija😂😂😂💂💂

Zed

"Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali samo putem američkog liderstva mogu da žive zajedno u miru i osiguraju slobodu i jednaka prava svim narodima..." on se šali? Siguran sam da bi se ovi narodi mnogo lakse dogovorili da se Ameri i njihovi sataliti nisu mesali. Opet stvaraju pogodan teren za intervencije...

China

Koliko ljudi u proseku ide u Ameriku, koliko ide u Rusiju da zivi? Naravno, tako sam i mislio.

special image