Direktor ruske VTB banke: Nove sankcije ruskom biznisu – isto su što i objava rata

Novosti online

23. 01. 2018. u 17:15

Pretnja vojnim konfliktom u Evropi raste zbog trke u naoružanju, a nove sankcije Rusiji koje se spremaju u SAD Moskva će smatrati kao objavu rata, rekao je šef VTB-a Aleksej Kostin na forumu u Davosu

Директор руске ВТБ банке: Нове санкције руском бизнису – исто су што и објава рата

Foto EPA

Pretnja vojnim konfliktom u Evropi raste zbog trke u naoružanju, a nove sankcije Rusiji koje se spremaju u SAD Moskva će smatrati kao objavu rata, rekao je šef VTB-a Aleksej Kostin na forumu u Davosu, piše „Fajnenšel tajms“.

Po mišljenju predsednika VTB-a, odnos Rusije i SAD je sada gori nego za vreme Hladnog rata. Uskoro će Ministarstvo finansija predstaviti Kongresu izveštaj o bliskim biznismenima i državnim kompanijama predsedniku Vladimiru Putinu. Ovaj materijal može postati povod za uvođenje novih antiruskih sankcija u februaru.

Kostin je izjavio da ga ne brinu moguće personalne sankcije. Međutim, svake ograničavajuće mere ruskim kompanijama biće „isto što i objavljivanje rata“, naglasio je on.

„Nema nijednog razloga da posle toga ruski ambasador ostane u Vašingtonu, ili da američki ambasador obitava u Moskvi“, rekao je Kostin.



(sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije