Hrvatski huligani sklopili sporazum

E. H.

23. 01. 2018. u 15:52

Tužilaštvo se nagodilo sa petoricom Splićana koji su učestvovali u neredima na derbiju. Damir Tovarović, poznati MMA borac, jedini odbio dogovor

Хрватски хулигани склопили споразум

U sukobu na južnoj tribini Splićani su teže povređeni / Foto N. Paraušić

SPLIĆANI, njih petorica, koji su uhapšeni sredinom decembra prošle godine nakon izazivanja nereda na 156. derbiju na stadionu Partizana u Beogradu, sklopili su sa Višim tužilaštvom sporazume o priznanju krivice. Prema informacijama koje smo dobili, sporazumi će biti prosleđeni Višem sudu, koji treba da odluči da li će ih prihvatiti.

U zamenu za priznanje krivičnog dela Ivan Mišković je sklopio sporazum na četiri meseca zatvora, dok je Jakov Podrug pristao na mesec dana više. Na po šest meseci zatvora sporazume su sklopili Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković i Ante Firić. Pored ovoga, oni će nakon izdržane kazne biti proterani iz Srbije sa zabranom ulaska narednih pet godina. Damir Tovarović, poznati hrvatski MMA borac, odbio je da sklopi sporazum, zbog čega će se istraga protiv njega nastaviti.

Svi koji su sklopili sporazume u utorak su prethodno izneli odbrane u Tužilaštvu. Oni, inače, nakon privođenja nisu želeli da se izjašnjavaju, već su odlučili da se brane ćutanjem. Tada im je bio i određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, zbog uticaja na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Pročitajte i: Lukini ljudi finansirali haos na "jugu" (FOTO)

Hrvatski državljani su u Srbiju ušli 12. decembra prošle godine, dan pre odigravanja utakmice između Partizana i Crvene zvezde i bili su smešteni u poznatom beogradskom hotelu. Prema operativnim policijskim saznanjima, ceo njihov put, angažovanje kao i troškove, platio je Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića, sa izvesnim hercegovačkim kriminalcem i preduzetnikom.

Plan je, navodno, bio da se izazovu neredi na stadionu Partizana, pruzimanjem "šipke" na "jugu". Prema nekim informacijama, veruje se da su inspiratori ovih dešavanja određene strane službe, ali se kao motiv pominje i borba oko narko-tržišta.

PRETUČENI I GOLI

NEDUGO pošto su pokušali da naprave nered na stadionu, sa Hrvatima su se sukobile navijačke grupe Partizana i skinule ih gotovo do gole kože. Neki od njih bukvalno su ostali i bez donjeg veša. Isprebijane i gole, od pravog linča spasli su ih pripadnici srpske Žandarmerije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Čika Velja

23.01.2018. 16:07

Pametno!!! Sto da se natezu da nisu krivi kad jesu? Samo bi produzili robiju,a ovako bar sad vec znaju kad ce kuci???