• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd uslovljava: Otkrivanje ubice pa dijalog

Izvor Tanjug

Vicepremijer i šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, izjavio je da Srbija neće nastaviti tehničke pregovore u Briselu sa Prištinom sve dok ne dobije informacije u vezi sa izvršiocima i nalogodavcima ubistva Olivera Ivanovića.

Dijaloge nema do onog momenta kada to ubistvo ne bude u potpunosti rasvetljeno, rekao je ministar spoljnjih poslova gostujući na Radio-televiziji Vojvodine.

A kosovska statistika je...

"Sa srpske strane će biti preduzeto apsolutno sve što je moguće kako bismo pomogli, ali istragu moraju da obave kosovski organi. Ipak, znate li koliko ima krivičnih dela koja su počinjena na teritoriji Kosova i Metohije za koje nemamo presude?" upitao je Dačić.

Dačić je kazao da Srbija i dalje zahteva da učestvuje u istrazi u vezi sa ubistvom Ivanovića, napomenuvši da je prištinsko tužilaštvo dalo informaciju da će uskoro doći do razmene važnih podataka i informacija koje mogu da dovedu do određenih pretpostavki u vezi sa daljim pravcom istrage.

On je istakao da je potrebna saradnja Prištine i Beograda na rasvetljavanju tog ubistva, ocenivši da je prethodnih dana prištinska strana činila sve kako bi izopštila Srbiju iz istrage.

"Ja se nadam da obustava tehničkih pregovora neće trajati dugo, ali bezbednost na teritoriji Kosova i Metohije su preuzele međunarodne strukture i kosovska policija, uz potpis Evropske unije. Postoji odgovornost Brisela i oni moraju da insistiraju na saradnji u istrazi", poručio je Dačić.

Ubistvo Ivanovića: Evo šta je otkrila obdukcija

Prema rečima šefa srpske diplomatije, prištinska strana do sada nije dostavila nikakve podatke Beogradu, ali je od vitalnog značaja da do saradnje dođe kako bi se došlo do istine i odgovorni bili izvedeni pred lice pravde.

"Ubistvo Ivanovića tragedija, motivi nisu etnički"

On je istakao da je ovo specifičan slučaj koji je od ključnog značaja za stabilnost čitavog regiona, ocenivši da zasada nema naznaka da će kosovski organi tome pristupiti na jedan ozbiljan način.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

A gde

A botovi u cudu????

Koji je ovo pevac

Na sliki, nesto mi je poznat...

Žiks

Kako mali đo-gica zamišlja diplomatiju. Sramota me.

special image