Vesti

0

Ministarstvo pravde objavilo Radni tekst izmena Ustava u oblasti pravosuđa

Autor: AP

Izvor: Beta

Ministarstvo pravde objavilo Radni tekst izmena Ustava u oblasti pravosuđa

Kako je navedeno, radni tekst je rezultat polugodišnje javne rasprave u okviru koje je Ministarstvo pravde u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Srbije organizovalo šest okruglih stolova u nekoliko gradova Srbije.

Dodaje se da su predstavnici stručne javnosti i drugi zainteresovani tokom okruglih stolova mogli da iznesu svoje stavove o promenama Ustava u oblasti pravosuđa.

Ministarstvo pravde je Radni tekst izmena Ustava izradilo u saradnji sa bivšim članom i stalnim ekspertom Venecijanske komisije Džejmsom Hamiltonom.

Nacrt izmena Ustava biće poslat na mišljenje Venecijanskoj komisiji, bez čijeg pozitivnog mišljenja se neće ići u dalju proceduru usvajanja.

"Ministarstvo pravde poziva sve zainteresovane da se upoznaju sa Radnim tekstom izmena i daju svoje sugestije i mišljenja u predstojećoj javnoj raspravi", navodi se u saopštenju.

Javna rasprava o Radnom tekstu izmena Ustava u oblasti pravosuđa biće održana 5. februara u Beogradu, 19. februara u Kragujevcu, 26. februara u Nišu i 5. marta u Novom Sadu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR