Najnovije vesti
Vesti Društvo
NUNS: Ugrožena bezbednost urednika Bete Dragana Janjića

NUNS: Ugrožena bezbednost urednika Bete Dragana Janjića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je nadležne organe da preduzmu mere protiv pojedinaca koji na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na linč Dragana Janjića, potpredsednika NUNS-a i glavnog i odgovornog urednika novinske agencije Beta.

Dragan Janjić foot Tanjug D Goll Foto: D. Goll / Tanjug
Dragan Janjić foot Tanjug D Goll
Dragan Janjić
Foto: D. Goll / Tanjug
Dragan Janjić

Kako je NUNS saopštio, bezbednost Dragana Janjića je direktno ugrožena jer se na pojedinim stranicama društvene mreže Fejsbuk nude podaci o njegovoj adresi stanovanja, a kako ističu, ova hajka protiv Janjiića je indikativno pokrenuta sponzorisanom objavom. Zbog toga iz Udruženja poručuju da se radi o organizovanoj kampanji protiv urednika novinske agencije Beta.

„NUNS smatra da je za ugrožavanje bezbednosti Dragana Janjića saodgovoran i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, koji je na konferenciji za medije, nakon ubistva Olivera Ivanovića, prozvao, između ostalih i Janjića“, navedeno je u saopštenju.

Inače, iz NUNS-a smatraju da je povod za pretnje Janjiću bila njegova ocena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano. nNa Fejsbuk stranicama podeljenja je njegova adresa stanovanja