Mještani blokirali ulicu – zahtjevaju da opština reaguje i popravi put

4
46

Mještani ulice narodni front na Ćeremedžnici blokirali saobraćaj u toj ulici, kako bi ukazali na višegodisnji problem makadamskog puta prepunog rupa.

Hadži Nezir Husković kaže da je problem značajno otežala poplava rijeke Trnavice od prije par godina i da je tada urađen projekat da se ulica narodnog fronta sanira, ali je to ostalo samo na projektu iako su sredstva bila obezbijeđena.

Djeca ove ulice idu u školu Ćamil Sijarić često prljava i preko improvizovanog mosta.

Jedan od roditelja Fikret Huskovic ističe da je nemoguće da djeca ostanu čista iako im je do škole potrebno svega par minuta. “Ja ne mogu helikopterom da vodim djecu u školu”

Mještanin koji živi na početku ulice Kemal Caković naglašava da su nekoliko puta sami nasipali put  “Pokupi se nas nekoliko momaka i ljudi i traktorom popunjavamo rupe tamponima”

Hadži Nezir Husković apeluje na gradaku vlast da što prije saniraju ovu ulicu i da su mještani spremni da svu fizičku pomoć pruže da se ovaj problem riješi.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: SANA 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Samo tako drugacije se nemoze sa lazovima uskoro potpuna blokada puta Novi Pazar-Ribarice od mestana Paralova mi smo bez vode ,puta,kanalizacije voc 100 godina

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.