Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 19. 1. 2018.

| Hronika

Banđur: Poligraf pokazao da nisam zapalio svoja kola

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
Miloš Banđur
Banđur pita zašto potencijalni krivci odbijaju poligrafsko testiranje; Foto: JV/P. B.

Da bi opovrgao glasine da je zapalio sopstveni automobil zarad političke koristi, kako kaže zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, od policije je zahtevao poligrafsko testiranje, koje je, dodaje, i prošao.

Banđur smatra da su glasine da je ispred porodične kuće, 16. novembra zapalio sopstveni automobil, da bi izbegao političku odgovornost u Srpskoj naprednoj stranci, čiji je član, delo onih koje je “označio kao krivce, a koji su odbili poligraf”.

Nakon poligrafskog ispitivanja rečeno mi je da sam govorio istinu, tako da sve zlonamerne spekulacije tipa da sam spalio ili organizovao spaljivanje sopstvenog automobila sa ciljem da izvučem političku korist, ovim su definitivno pale u vodu - rekao je Banđur.

Iako nije nikoga imenovao, zamenik prvog čoveka Niša se pita zašto su poligrafsko testiranje odbili svi oni koje je policiji naveo kao potencijalne krivce, među kojima su i funkcioneri vladajuće stranke.

Ove dezinformacije su širile osobe iz grupe onih koje sam označio kao moguće naručioce paljevine ili grupe onih koji su pravovremeno imali saznanje da će se to desiti. Istovremeno, svi oni su odbili poligrafsko testiranje. Zašto, ako nisu krivi? Poligraf ne šteti zdravlju, on samo razotkriva lažove! Da li nosioci javnih i političkih funkcija mogu da odbiju poligraf? Ja mislim da ne mogu - rekao je Banđur.

Podsetimo, pre više od 2 meseca, 16. novembra 2017, u 3 ujutru, neko je zapalio Banđurova kola ispred njegove kuće. On je tada rekao da smatra da su ona zapaljena i da to može da bude vezano samo za njegovu funkciju zamenika gradonačelnika Niša i izjave povodom izbora direktora javnih preduzeća. I gradonačelnik Darko Bulatović nakon toga je zatražio policijsku zaštitu za svog zamenika. Međutim, Banđur zaštitu nije dobio, čak ni onda kada je sam zatražio januara ove godine.

Ni 2 meseca nakon incidenta, istraga se nije pomakla dalje od početka, a jedna poznata je to da je Osnovno javno tužilaštvo izdalo nalog za podnošenje krivične prijave protiv nepoznate osobe.

Inače, zbog serije paljenja automobila u Nišu, Ninoslav Mitić je krajem decembra smenjen sa mesta načelnika niške policije, a na njegovo mesto postavljen je Slaviša Virijević koji je doskora bio načelnik u pirotskoj Upravi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana Zivkovic

    18:42 // 21. 1. 2018.

    Bas me zanima kako ce vrh SNS-a da se postavi prema onima koji odbijaju poligraf a sumnjivi su. Da mene neko sumnjici a nisam kriva otisla bi na poligrag da skinem sumnju. Bila sam skepticna za Bandjura ali sad vidim da je covek u pravu!

  • Jagodica bobica

    17:22 // 21. 1. 2018.

    Svaka čast gospodine Bandjur,s razlogom ste najdominantnija politička ličnost u Nišu,samo tako nastavite mnogo veliki broj ljudi je uz vas niste ni svesni.

  • Tužni Nišlija

    16:01 // 21. 1. 2018.

    Čitam. Podrška Bandjuru, to piše najčešće. Miloš izveštava o toku istrage kao da je tužilac, u najmanju ruku. Pustite da svako radi svoj posao... A u medije može svako i može da izjavi šta mu je volja. Vi sa ovog portala jedva čekate. I objektivni ste jer ćete i ovaj komentar objaviti. Tužni Niš i mi u njemu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: